Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2011..........ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!


Ενας Καζαμίας για την Ελλάδα του 2011, όπου το απίθανο φαίνεται πιο πιθανό από το πιθανό και το ακατανόητο πιο οικείο από το κατανοητό...
Ιανουάριος: Με την αυγή του νέου χρόνου, πρωτοχρονιάτικα διαγγέλματα προς τον ελληνικό λαό απευθύνουν ο πρόεδρος της κυβερνήσεως, ο αρχηγός της αντιπολιτεύσεως, τα κόμματα της Βουλής, τα κόμματα εκτός Βουλής, οι συνδικαλιστές των κομμάτων, οι συνδικαλιστές εκτός κομμάτων, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων και οι αποχωρούντες νομάρχες. Η φήμη, ότι θα μιλήσει εκ νέου και ένας πρώην πρωθυπουργός, προκαλεί πανικό στις αγορές και τους πολίτες. Η φήμη όμως διαψεύδεται.
Διάγγελμα για τον νέο χρόνο απευθύνει επίσης ένας άνεργος, που παραμένει σιωπηλός μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα. Δεν είπε ούτε μία λέξη, ούτε μία φράση, και αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις και τα σχόλια.
Φεβρουάριος: Η κυβέρνηση ανακοινώνει πανηγυρικά την εξασφάλιση μιας νέας επενδύσεως από το Κατάρ, που θα συμβάλει αποφασιστικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και τη μείωση της ανεργίας. Πρόκειται για την αγορά ενός μεγάλου περιπτέρου στο Σύνταγμα, με όλα του τα προϊόντα, τα εμφιαλωμένα νερά και τις εφημερίδες. Το Κατάρ υποσχέθηκε ότι ο περιπτεριούχος δεν θα απολυθεί, αλλά μπορεί να διαλέξει τη μετάταξή του σε όποια υπηρεσία της χώρας -του Κατάρ- επιθυμεί.
Μάρτιος: Συνεχίζεται το «πείραμα του αιώνα» στον Μεγάλο Επιταχυντή του CERN. Αντί όμως, όπως όλοι περιμένουν, να ανακαλυφθεί το «σωματίδιο του Θεού», ανακαλύπτεται ο ίδιος ο Θεός! Στις δηλώσεις του, ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Θεός δηλώνει ότι ντρέπεται για τον κόσμο που δημιούργησε, και επιθυμεί να επανέλθει στην αφάνεια.
Απρίλιος: Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι προσευχές των μουσουλμάνων, έχουν καταστήσει αδύνατη την πρόσβαση των κατοίκων στο κέντρο της Αθήνας. Με απόφαση της UNESCO, το κέντρο ανακηρύσσεται έρημος ιδιαιτέρου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, ενώ όσα καταστήματα λειτουργούν ακόμη χαρακτηρίζονται διατηρητέα μνημεία. Δημιουργείται έτσι ένα ισχυρό ρεύμα διεθνούς τουρισμού, που προσφέρει ελκυστικά πακέτα διακοπών με επίσκεψη σε αξιοθέατες διαδηλώσεις και μετανάστες.
Μάιος: Μετά τη λίμνη «Μόνο» στην Καλιφόρνια, μια νέα μορφή ζωής ανακαλύπτεται στα βάθη της Βαλτικής θάλασσας. Είναι ένα βακτήριο, που έζησε πριν από εκατομμύρια χρόνια, και έχει ενσωματώσει στο DNA του το δηλητηριώδες στοιχείο bacillus economicus. Από επιστήμονες εκφράζονται φόβοι ότι η αρχέγονη αυτή μορφή ζωής θα έχει ήδη εξελιχθεί σε ανθρωποειδή, που παραμένουν αόρατα, συνεννοούνται με ομόλογα και έχουν βυθίσει στο σκοτάδι τις οικονομίες των χωρών και τους πολίτες τους.
Ιούνιος: Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται τα μέτρα της περαίωσης, της απόσυρσης αυτοκινήτων, της συλλογής αποδείξεων και της νομιμοποιήσεως των ημιυπαίθριων χώρων. Χάρις ωστόσο στην πρωτοφανή κοσμοσυρροή και στη σύγχυση, που έχει δημιουργηθεί, αποσύρονται οι ημιυπαίθριοι, και περαιώνονται τα αυτοκίνητα.
Με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει πάντως ότι στην ελάφρυνση του φόρου θα μετρούν μόνον οι αποδείξεις που προέρχονται από πλανόδιους μουσικούς. Η φήμη ότι το μέτρο της απόσυρσης θα εφαρμοσθεί και στους πολιτικούς, δεν διαψεύδεται.
Ιούλιος: Στην Ελλάδα παρουσιάζεται μια φρενίτις διακοπών. Οι Ελληνες φεύγουν με πλοία, λεωφορεία και αεροπλάνα, με άγνωστο προορισμό. Απλώς φεύγουν.
Σε ένα δραματικό διάγγελμά του από το νησί της Σαντορίνης, όπου έχει μεταβεί για διακοπές, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει την κατάργηση του μνημονίου και την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά του. Την πράξη αυτή ο αρχηγός της αντιπολιτεύσεως καταγγέλλει ως εθνική προδοσία και τονίζει ότι μόνον το μνημόνιο εξασφαλίζει την οικονομική πρόοδο της χώρας.
Αύγουστος: Επιτέλους, επιτυγχάνεται στην πράξη η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων. Οι αρχηγοί τους συναντώνται κατά τύχη τον Δεκαπενταύγουστο, στην Μεγαλόχαρη της Τήνου και, υπό τις επευφημίες των πιστών και τα συνήθη δάκρυα της Παναγίας, ανεβαίνουν με τα γόνατα και προσευχόμενοι τον μακρύ δρόμο προς την εκκλησία. Κύκλοι αθέων επιμένουν ωστόσο ότι η συναινετική προσευχή τους δεν αφορούσε τη σωτηρία της πατρίδος, αλλά των ίδιων των κομμάτων.
Σεπτέμβριος: Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανοίγουν, κλείνουν όμως την επόμενη ημέρα για να συνεχισθεί ο διάλογος για την Παιδεία. Καθώς οι χώρες του Νότου αδυνατούν πια να αγοράσουν αυτοκίνητα και υποβρύχια που γέρνουν, η Γερμανία ευρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Η καγκελάριος Μέρκελ ζητά την ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης, η Ελλάδα όμως απαντά με ένα υπερήφανο ΟΧΙ -όπως τότε, στον πόλεμο του '40. Η Γερμανία αναγκάζεται να εγκαταλείψει το ευρώ, και ως επίσημο νόμισμά της επιλέγει τη δραχμή.
Οκτώβριος: Η κυβέρνηση προκηρρύσει αιφνιδιαστικά εκλογές. Ο προελογικός αγώνας διεξάγεται με μεγάλη ένταση και οι κάλπες ανοίγουν μέσα σε κλίμα αγωνίας. Κατά την καταμέτρηση όμως των ψηφοδελτίων, διαπιστώνεται ότι εψήφισαν μόνον οι βουλευτές και οι πρώην νομάρχες, οι πρόεδροι των ΔΕΚΟ και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και οι απόδημοι Ελληνες. Ο υπόλοιπος ελληνικός λαός απουσίαζε.
Νοέμβριος: Οι απεργίες σαρώνουν τη χώρα. Αυτή τη φορά απεργούν ο πρόεδρος της Βουλής και οι βουλευτές, τα μέλη της κυβερνήσεως και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ηγέτες των κομμάτων και οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων. Καταγγέλλουν ότι ο πολιτικός κόσμος οδηγήθηκε στην απαξίωση χωρίς να προηγηθεί ο αναγκαίος διάλογος.
Δεν απεργεί ωστόσο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι είναι απασχολημένος με την κατάρτιση του νέου οικονομικού του προγράμματος. Επειδή το κόμμα υπέστη ολική επαναφορά, θα είναι το ίδιο με το παλιό, που μας οδήγησε στην ευημερία. Θα θεσμοθετηθούν επίσης ανταποδοτικά τέλη επί του λαϊκισμού, που αναμένεται να αυξήσουν κατά πολύ τα έσοδα της χώρας.
Δεκέμβριος: Οι αγορές εξακολουθούν να πιέζουν τις οικονομίες του Νότου, και οι οίκοι αξιολόγησης υποβαθμίζουν συνεχώς την πιστοληπτική τους ικανότητα. Τα δεδομένα όμως αλλάζουν δραματικά, όταν στα παιχνίδια των αγορών μπαίνουν η Αγορά του Ρέντη και η Βαρβάκειος Αγορά, ενώ ένας καινούριος οίκος αξιολόγησης κάνει δυναμικά την εμφάνισή του. Ονομάζεται αξιολόγηση πολιτισμού και αισθημάτων, και επιφέρει μεγάλες ανατροπές στην παγκόσμια οικονομική τάξη και στο βιοτικό -με την έννοια του βίου, της ζωής- επίπεδο των κατοίκων.     ΠΗΓΗ   ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

For the exelent info

I'll be back in a bit.


Thanks!


[url=http://prowebcoders.com]austin web design[/url]

Ανώνυμος είπε...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel