Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΗ.....ΒΑΡΚΑ ΜΑΣ !!!

H οικονομική βοήθεια από το ΔΝΤ και την ΕΕ θα μπορούσε να ωφελήσει κι άλλα ευρωπαϊκά κράτη εκτός της Ελλάδας και της Ιρλανδίας, επισήμανε ο Olivier Blanchard, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την ώρα που οι πιέσεις για την προσφυγή της Πορτογαλίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης γίνονται ολοένα και εντονότερες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν στόχο να βοηθήσουν στον αγώνα για περιστολή του υπέρογκου χρέους των ευρωπαϊκών κρατών. Ο Blanchard επισήμανε τη δυνατότητα τα κράτη να έχον βιώσιμα οικονομικά μεγέθη, αλλά όχι από μόνα τους σχολιάζοντας ότι κατανοεί «τη διστακτικότητα μερικών κρατών να ζητήσουν βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, όμως, τα προγράμματα αυτά πραγματικά βοηθούν».
Ακόμη, ο ίδιος τόνισε ότι «συμφέρει τα κράτη να έχουν στη διάθεσή τους ένα 'πλαφόν' στα επιτόκια δανεισμού τους, βοηθώντας στη δανειοδότησή τους, αλλά και καταπραΰνοντας ταυτοχρόνως τους φόβους των δανειστών τους. Επίσης, τα προγράμματα ΕΕ και ΔΝΤ έχουν πλεονέκτημα, από το οποίο μπορεί να βοηθηθούν τα κράτη, διότι αυτά τα προγράμματα προσφέρουν επιπλέον αξιοπιστία στις δεσμεύσεις μιας κυβέρνησης για να τακτοποιήσει το χρέος της».


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: