Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ.....ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ???

Την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να δώσει ένα «αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης μεταναστών», εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα, το οποίο σταδιακά θα αποκαθιστά την ασφάλεια στην πόλη και θα εγγυάται την ποιότητα της ζωής των πολιτών, εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Χρήστος Παπουτσής.


Μετά τη συνάντηση που είχε συγκεκριμένα με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Δημαρά, με αφορμή τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ο υπουργός τόνισε ότι θα ενισχυθούν τα μέτρα ώστε να εμποδίζονται οι μετανάστες να φτάνουν στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, όπου δημιουργούν με την μακρόχρονη παραμονή τους σοβαρά προβλήματα.«Όλοι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι κανείς δεν θα φεύγει από την Πάτρα, από την Ηγουμενίτσα και από τα άλλα λιμάνια της Ελλάδος και τα αεροδρόμιά μας, για την Ευρώπη», ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα μας θα σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη του Σένγκεν.
Στόχος της ελληνικής πολιτικής, όπως εξήγησε ο κ. Παπουτσής, είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου στη χώρα μας. «Όλοι οι υπόλοιποι», συμπλήρωσε, «θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση και σε αυτήν την κατεύθυνση θα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρας ανέφερε στις δηλώσεις ότι το πρόβλημα είναι χρονίζον, και δήλωσε ότι κατανοεί ότι το Υπουργείο προχωρεί βήμα-βήμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος για ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί από τη μία μέρα στην άλλη.
«Είναι για μας ένα πολύ μεγάλο θέμα. Επηρεάζει την ασφάλεια και τη γαλήνη της περιοχής. Είμαστε μια Δημοκρατία και η Δημοκρατία οφείλει να στέκεται με κανόνες και αξίες. Βεβαίως, δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνετιστεί άλλο αυτή η κατάσταση», σημείωσε.
Ο Δήμαρχος Πατρέων τέλος δήλωσε ότι για πρώτη φορά Υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, το οποίο, όπως είπε, έχει μεταβάλει την Πάτρα σε έναν απέραντο καταυλισμό με άθλιες συνθήκες για μετανάστες και κατοίκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: