Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ....PATRINISTAS

Ανοικτή επιστολή προς το Δήμαρχο Πατρέων απέστειλε η εθελοντική οργάνωση «Patrinistas».
Σε αυτήν ενημερώνουν τις αρχές της Αχαϊκής πρωτεύουσας για τις επικείμενες δράσεις τους και ζητούν την υλοποίηση ορισμένων αιτημάτων για την βελτίωση της εικόνας της πόλης.
«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε
Θα θέλαμε αφού σας ευχηθούμε χρόνια να σας γνωρίσουμε ότι οι PATRINISTAS είναι μια ομάδα εθελοντικής δράσης και παρέμβασης που ξεκίνησε πρόσφατα την δράση της στην πόλη μας με κυρίαρχη λογική την αυτενέργεια, την αυτοοργανωση και την δράση των ιδίων των Πατρινών. Ήδη προγραμματίζουμε την πρώτη μας δράση, «Το δέντρο των ευχών και της αλληλεγγύης». Στην συμβολή των οδών Αγίου Νικολάου και Μαιζωνος στήνουμε το δέντρο μας την Τετάρτη και την Πέμπτη 29 και 30 Δεκέμβρη.
Με την ανοικτή αυτή επιστολή θέλουμε να σας απασχολήσουμε με μερικά θέματα που αφορούν στην δεύτερη δράση μας η οποία θα είναι ο καθαρισμός και άλλες παρεμβάσεις αποκατάστασης της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως (Πλατεία Όλγας). Ήδη έχει γίνει αυτοψία του χώρου και συνεχίζεται η προετοιμασία μας για την παρέμβαση που θα γίνει το Σάββατο 15/1/2011. Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στην Πλατεία τα οποία ξεφεύγουν των δικών μας δυνατοτήτων και είναι απαραίτητη η παρέμβαση των Δημοτικών Υπηρεσιών πριν την δική μας δράση προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι ολοκληρωμένο και άρτιο. Συγκεκριμένα πρέπει:
1. Να επισκευαστεί επικίνδυνος ηλεκτρικός πίνακας στο κέντρο της πλατείας
2. Να καθαριστεί ο υποσταθμός (Μαιζώνος και Αράτου)
3. Να γίνει έλεγχος των λαμπτήρων και ει δυνατόν να τοποθετηθούν λαμπτήρες χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
4. Να απομακρυνθεί ένα κιόσκι κατάλοιπο των πρόσφατων εκλογών
5. Να καθαριστεί και βαφτεί ή λιμνούλα του σιντριβανιού της πλατείας
6. Να αποκατασταθούν σπασμένα φρεάτια και να επισκευαστεί η βρυσούλα
Θα θέλαμε επίσης να ζητήσουμε την συμβολή σας στην δράση μας με την παροχή 5 δέντρων και 15 θάμνων και καλλωπιστικών λουλουδιών για συμπλήρωση της φύτευσης της πλατείας και την διάθεση ενός βυτιοφόρου και πιεστικού συγκροτήματος νερού την μέρα της δράσης για την διευκόλυνση του καθαρισμού.
Με εκτίμηση
Η ομάδα Patrinistas»

Δεν υπάρχουν σχόλια: