Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΔΥΟ....ΓΑΙΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝΕ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ !!!

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ανταγωνισμού μεταξύ των εταιρειών, το επίπεδο στο οποίο θα διαμορφωθούν οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και το μέλλον των Olympic Air και Aegean Airlines, καθώς και των εργαζομένων τους, θα καθορίσουν την «επόμενη μέρα» στην ελληνική αγορά αερομεταφορών, μετά την άρνηση της Ε.Ε. να εγκρίνει τη συγχώνευση των δύο ελληνικών εταιρειών.
Η Ε.Ε. στέλνει τις δύο εταιρείες ξανά στην «αρένα» της αγοράς, για να αποδείξουν είτε ότι μπορούν να επιβιώσουν είτε να επικρατήσει ένας από τους δύο, αδειάζοντας χώρο για μελλοντικούς ενδιαφερόμενους παίκτες. Στελέχη της αγοράς, πάντως, αναμένουν ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές στη μετοχική σύνθεση των δύο εταιρειών στο επόμενο δίμηνο.
Σε επιφυλακή οι πιλότοι
Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται πλέον στην ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία -μετά την απόφαση της Κομισιόν- είναι υποχρεωμένη (και βάσει της κοινοτικής νομοθεσίας) να παρακολουθεί στενά τις συνθήκες ανταγωνισμού μεταξύ των δύο εταιρειών. Ιδιαίτερα στα δρομολόγια εσωτερικού, όπου κυριαρχούν απόλυτα, με μερίδια 49% η Aegean Airlines και 47% η Olympic Air. Οι πιλότοι της παλιάς Ολυμπιακής (ΕΧΠΑ), μάλιστα, προτίθενται να προσφύγουν στην Επιτροπή, αν δεν κινηθεί αυτεπάγγελτα η ίδια, ζητώντας να διερευνηθούν οι κινήσεις των δύο εταιρειών, μετά την αναγγελία της απόφασής τους να συνενωθούν (περικοπές δρομολογίων της μιας υπέρ της άλλης σε επιμέρους προορισμούς, κοινή τιμολογιακή πολιτική).

Δεν υπάρχουν σχόλια: