Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Για κοινωνικές αναταραχές προειδοποιεί τη G-20 ο Σαρκοζί !!!

Τον κώδωνα του κινδύνου για κοινωνικές αναταραχές και διαδηλώσεις σε παγκόσμια κλίμακα λόγω των υψηλών τιμών τροφίμων και εμπορευμάτων, έκρουσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος προσκάλεσε τα κράτη-μέλη της G-20 για την πραγματοποίηση «ανοιχτής συζήτησης» όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις στο νομισματικό σύστημα και τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία των αγορών εμπορευμάτων.
  Ο Σαρκοζί, ο οποίος απαρίθμησε τις προτεραιότητες της Γαλλίας ως προεδρεύουσας χώρας των G-20 για το 2011, δήλωσε ότι οι τιμές των αγροτικών εμπορευμάτων έχουν ήδη αγγίξει επίπεδα αντίστοιχα εκείνων που είχαν σταθεί αιτία για την εκδήλωση κοινωνικών αναταραχών το 2008.
"Αν δεν κάνουμε κάτι αντιμετωπίζουμε τον κίνδυνο αναταραχών σχετικά με τα τρόφιμα στις φτωχότερες χώρες αλλά και ιδιαίτερα αρνητικών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη", δήλωσε ο πρόεδρος Σαρκοζί στη διάρκεια ομιλίας του στο Παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι.

"Την ημέρα που θα υπάρξουν ταραχές σχετικά με τα τρόφιμα, ποια χώρα από τις G-20 θα μπορεί να πει ότι δεν την αφορούν; Δεν βλέπω ούτε μία", είπε ο Γάλλος Πρόεδρος και κάλεσε για τη θεσμοθέτηση φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών για την επίτευξη στόχων χρηματοδότησης ποσού 100 δισ. δολ. ετησίως.
    ΠΗΓΗ  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: