Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Εμπόλεμη ζώνη η Κερατέα !!!

Μια σύλληψη και 4 αστυνομικοί τραυματίες είναι ο απολογισμός των χθεσινών συγκρούσεων μεταξύ των κατοίκων της Κερατέας και των δυνάμεων των ΜΑΤ, που σημειώθηκαν χθες σε χωράφια και δρόμους περιμετρικά της πόλης. Τα επεισόδια ξεκίνησαν καθώς οι κάτοικοι απέκλεισαν τους δρόμους έπειτα από πληροφορίες που είχαν για ενδεχόμενη έναρξη εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην περιοχή. Σήμερα το πρωί επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.
Η ένταση αποκλιμακώθηκε στις 10.20 το βράδυ, με το ΥΠΕΧΩΔΕ να ανακοινώνει ότι δόθηκαν στην κυκλοφορία και τα δυο ρεύματα της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της Κερατέας. Οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και κατοίκων της Κερατέας ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι, συνθέτοντας ένα σκηνικό πολέμου.
Οι καμπάνες των ναών και οι σειρήνες ηχούσαν διαρκώς και οι συγκρούσεις σημειώνονταν σε χωράφια και δρόμους, περιμετρικά της πόλης, την οποία είχαν αποκλείσει από το απόγευμα οι αστυνομικές δυνάμεις.
H κατάσταση στην πόλη μύριζε μπαρούτι, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, καθώς οι κάτοικοι είχαν κλείσει τους δρόμους έπειτα από πληροφορία ότι θα έρθουν μηχανήματα για να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής του ΧΥΤΑ.
Χθες γύρω στις 6 το πρωί, όταν ένα μηχάνημα πήγε να απομακρύνει τα μπάζα από τη λεωφόρου Λαυρίου για να ανοίξει το δρόμο, οι συγκεντρωθέντες στο σημείο έκαναν επίθεση και το έκαψαν, ενώ δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις περίπου στις 7 το πρωί κατά τη διάρκεια αλλαγής βάρδιας στην αστυνόμευση. Σύμφωνα με την αστυνομία οι άνδρες της δέχθηκαν επίθεση με μολότοφ και προχώρησαν στη χρήση χημικών.
Με τον ίδιο τρόπο οι κάτοικοι έκλεισαν τον παράδρομο της λεωφόρου Λαυρίου καθώς και την επαρχιακή οδό Αναβρύτου-Κερατέας. Στη συνέχεια και από τις 3 το μεσημέρι, έφτασαν στην πόλη διμοιρίες των ΜΑΤ για να ανοίξουν πέρασμα στα μηχανήματα στον παλιό δρόμο Κουβαρά - Κερατέας. Στους ελαιώνες και τα χωράφια, περιμετρικά του δρόμου, ξεκίνησε πραγματική μάχη μεταξύ περίπου 3.000 κατοίκων και αστυνομίας.
Το σκηνικό πολέμου περιλάμβανε αλόγιστη χρήση χημικών, βολές με δακρυγόνα, αμέτρητες μολότοφ και πέτρες καθώς και ένα ελικόπτερο να φωτίζει με προβολέα τα σημεία που γίνονται επεισόδια. Σε αντίθεση με τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί πριν από λίγες εβδομάδες, η αστυνομία δεν μπήκε μέσα στην πόλη, αλλά οι συγκρούσεις εξελίσσονταν στα περίχωρα. Νωρίς το βράδυ, η ένταση έχει μεταφερθεί στον κόμβο της ΒΙΟ.ΠΑ. Από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε μια σύλληψη και τέσσερις τραυματισμοί αστυνομικών.
Όπως έγινε γνωστό πρόκειται για άνδρα, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για επίθεση σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων και για τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο "401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο" για τις πρώτες βοήθειες. Δεν ανακοινώθηκαν τραυματισμοί κατοίκων, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν.
Ρεπορτάζ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ       ΠΗΓΗ  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: