Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τι αποφασίστηκε για την «μετά Καντάφι» εποχή στη διεθνή σύνοδο για τη Λιβύη !!! [ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ....ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΝΑ]

Στη συγκρότηση ομάδας Επαφής, που θα παρέχει πολιτική καθοδήγηση για τη διεθνή αντιμετώπιση της κρίσης και το συντονισμό της βοήθειας προς τους Λίβυους συμφώνησαν οι μετέχοντες στη σύνοδο του Λονδίνου για την κατάσταση στη χώρα της βορείου Αφρικής.
Παράλληλα, συμφωνήθηκε η συνέχιση της στρατιωτικής αποστολής στη Λιβύη έως ότου ο Μουαμάρ Καντάφι συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την προστασία των Λίβυων πολιτών.
Ακριβώς αυτό είχε διαμηνύσει νωρίτερα από το βήμα της Διάσκεψης η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αποκλείσει τον εξοπλισμό των Λίβυων αντικαθεστωτικών. Υπεραμυνόμενος της στρατιωτικής επέμβασης, ο Μπαράκ Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το δρόμο που ακολούθησαν στο Ιράκ.
Ιταλική διπλωματική πηγή από την πλευρά της ανέφερε πως η καλύτερη λύση για την κρίση στη Λιβύη είναι να εξοριστεί ο Μουάμαρ Καντάφι, αλλά σημείωσε ότι μόνον η Αφρικανική Ένωση θα μπορούσε να τον πείσει να το κάνει.
Την ίδια στιγμή, η Γαλλία έχει διορίσει πρεσβευτή στη Βεγγάζη, ο οποίος ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν προς την πόλη. Λίγο αργότερα Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την πληροφορία πως και οι ΗΠΑ διόρισαν απεσταλμένο τους στη μεταβατική κυβέρνησης της Βεγγάζης, που έχουν ιδρύσει οι αντικαθεστωτικοί.
Εντωμεταξύ, ο ανώτατος αμερικανός και ΝΑΤΟϊκός στρατιωτικός διοικητής Τζέιμς Σταυρίδης δήλωσε πως ο Καντάφι είναι πιθανό να εγκαταλείψει την εξουσία εάν η διεθνής στρατιωτική συμμαχία ξεκινήσει μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική πίεση εναντίον του: «Εάν θέσουμε σε ισχύ όλα τα μέσα που διαθέτουμε τότε θα έχουμε περισσότερες αιτιολογημένες πιθανότητες για την αποχώρηση του Καντάφι, γιατί ολόκληρη η διεθνής κοινότητα έχει ταχθεί εναντίον του».
Ανέφερε ακόμη πως μεταξύ των δυνάμεων των εξεγερμένων που μάχονται ενάντια στο καθεστώς του Λίβυου συνταγματάρχει έχουν φανεί «ίχνη» παρουσίας της Αλ Κάιντα ή της Χεζμπολάχ, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει λεπτομερής εικόνα της αναδυόμενης λιβυκής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: