Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!


Oτι η πέμπτη δόση θα δοθεί, αφότου συνεκτιμηθούν και τα νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, επεσημανε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου σε συνομιλία του με δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνάντησης των αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, και επανέλαβε καλεσμένος στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» κατά την οποία δήλωσε ότι «θα πάρουμε την 5η δόση γιατί θα βρεθεί λύση». Άλλωστε τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Απαραίτητη προϋπόθεση γι΄αυτό είναι όπως είπε «η ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτά που πρέπει να κάνει».
Σχολιάζοντας την δήλωση του Όλι Ρεν ότι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει, ο υπουργός την απέδωσε στην αδυναμία του ΔΝΤ να εκταμιεύσει και άλλα χρήματα για την χώρα αν πρώτα δεν εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και αν δεν επιτευχθεί εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τους επόμενους 12 μήνες.
Τόνισε ωστόσο ότι η Ευρώπη γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει η μη εκταμίευση της 5ης δόσης που θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε στάση πληρωμών από τη μεριά της Ελλάδας.
Χαρακτήρισε ακόμα «παραπλανητικές» τις συζητήσεις που θέλουν την Ελλάδα να βγαίνει από την Ευρωζώνη, καθώς όπως είπε «η Ελλάδα δεν έθεσε ποτέ τέτοιο ζήτημα, αλλά ούτε και έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα».
Σύμφωνα με τον κύριο Παπακωνσταντίνου, «δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας». Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και το κόστος πολύ μεγάλο». Αλλά «αν ζωστούμε με πυρομαχικά και ανατιναχτούμε, θα καταστρέψουμε τους γύρω μας και θα έχουμε ανατιναχτεί και εμείς», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Οικονομικών, είπε επίσης ότι οι αποφάσεις σύμφωνα και με τα νέα δεδομένα, θα ληφθούν είτε στο έκτακτο συμβούλιο του Eurogroup γύρω στις 10 Ιουνίου, είτε στο τακτικό Eurogroup πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 24 του μηνός.
Σε κάθε περίπτωση, θεωρεί ότι ορόσημο εξακολουθεί να αποτελεί η Σύνοδος του Ιουνίου, στην οποία πιθανολογείται ότι θα υπάρξουν συνολικότερες αποφάσεις και όχι μόνον αυτές που αφορούν την Ελλάδα.
                                                                                                                                                                                                               
Όπως το είχαμε πει, μη μασάτε στην προπαγάνδα της κυβέρνησης περί δήθεν κινδύνου για την 5η δόση κ.λ.π. Αλλά εδώ που τα λέμε, κανέναν πλέον δεν μπορεί να εκβιάσει η κυβέρνηση, καθόσον ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να μηδενίσει το κοντέρ, να πάει σε πτώχευση, σε πλήρη κατάρρευση του διεφθαρμένου και σάπιου κρατικοδίαιτου καθεστώτος και σε αλλαγή του Συντάγματος. Επομένως,....
όλες οι προσπάθειες της κυβέρνησης πέφτουν στο κενό.

Εκείνο όμως που μας κάνει εντύπωση είναι το πώς καταφέρνει το ΠΑΣΟΚ να παρασύρει την τρόϊκα, ώστε να παίζει ακόμα και η τρόϊκα το προπαγανδιστικό παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και να επεμβαίνει στα εσωτερικά πολιτικά μας πράγματα;   

Δεν υπάρχουν σχόλια: