Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Η....ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ !!!

Αντεπίθεση σήμερα από τον αντιεισαγγελέα εφετών κ. Σπύρο Μουζακίτη για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης των καταγγελιών που έκανε την περασμένη εβδομάδα με τον συνάδελφό του οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη. Ο κ. Μουζακίτης επιμένει ότι στη διάρκεια της ενημέρωσης των προϊσταμένων του το απόγευμα της Πέμπτης στον Αρειο Πάγο ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα που «πρωταγωνίστησαν» σε αυτές τις πιέσεις και διαμαρτυρήθηκε έντονα για την αρχειοθέτηση της υπόθεσής του.

Η δήλωση του κ. Μουζακίτη έχει ως εξής: «
Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση; Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;».


Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης

«Αποκλειστικός λόγος που οδήγησε τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς στο να υποβάλουν την παραίτησή τους, ήταν η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία στην ουσία τους καταργούσε» επισημαίνει ο κ. Μακρής στο έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποιεί την αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ρητά αναφέρει, ότι από την έρευνα που διεξήγαγε δεν προέκυψε ότι επιχειρήθηκε από οποιονδήποτε παρέμβαση στο έργο των δύο εισαγγελικών λειτουργών.


Η υποβολή του αιτήματος παραίτησης των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, σύμφωνα με τον Φ. Μακρή οφείλεται στον παρορμητισμό τους και στην υπερβολική ευαισθησία τους.
   
ΠΗΓΗ    ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: