Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ...ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ...ΠΑΛΙ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ !!!


ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ να λες «δεν τα θέλω πια τα κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, και θα ψηφίσω ένα από τα τρία μικρά κόμματα». Μετά απέκλεισες τον ΛΑΟΣ, επειδή ο αρχηγός του ήταν πολύ λιγότερο σοβαρός από πολλά από τα στελέχη του και είχε ήδη παρουσιάσει δείγματα κωλοτουμπίστα και άρα μέναν μόνο δύο μικρά κόμματα από τα οποία μπορούσες να διαλέξεις: ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Εύκολη η εκλογή! Ξαφνικά, όμως, από το πουθενά, εμφανίστηκαν οι Οικολόγοι, οι οποίοι δεν είχαν τίποτα να δείξουν, παρά μόνο ένα μπουκαλάκι με βρόμικο μαύρο νερό, κάποιον Χρυσόγελο και τον Αντώνη Καφετζόπουλο. Δηλαδή, ολόκληρο το μηδέν μεν, αλλά τώρα τα μικρά κόμματα γίναν τρία και άρχισες να ψιλομπερδεύεσαι. Πριν προλάβεις να σκεφτείς, την κάνει από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κουβέλης, με δυο - τρεις άλλους, φτιάχνει τη ΔΗΜΑΡ και οι μικροί γίνονται τέσσερις. Κι ύστερα πάει στη Βουλή το πρώτο Μνημόνιο, το ψηφίζει η Ντόρα, τη διαγράφει ο Σαμαράς επειδή το ψήφισε, παίρνει εκείνη την παρέα της και φτιάχνει τη ΔΗΣΥ. Πέντε οι μικροί! Έλα όμως που αυτό το Μνημόνιο δεν το ψηφίζουν τρεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι διαγράφονται από τον Γιώργο, επειδή δεν το ψήφισαν! Και πάει ο Δημαράς και φτιάχνει το Άρμα Πολιτών. Έξι οι μικροί! Και βρίσκουν και οι έξι τους χρηματοδότες, οι οποίοι τους «πιστεύουν» και τους δίνουν λεφτά για να οργανωθούν και να ξεκινήσουν την προβολή τους.

Κι εκεί που είπες πως η πολυκομματοποίηση τέλειωσε, πάει στη Βουλή το τελευταίο Μνημόνιο, δεν το ψηφίζουν είκοσι ένας από τη Νέα Δημοκρατία και είκοσι και από το ΠΑΣΟΚ, οι αρχηγοί τούς διαγράφουν και αυτομάτως δημιουργούνται άλλα τέσσερα μικρά κόμματα: το ΠΑΣΟΚ που έμεινε, το ΠΑΣΟΚ που διεγράφη, η Ν.Δ. που έμεινε και η Ν.Δ. που διεγράφη! Δέκα, πλέον, οι μικροί! Κι ίσως να έπεται και συνέχεια.

Σε περίπου εβδομήντα ημέρες, γύρω στις 29 Απριλίου, θα γίνουν, λένε, εκλογές!

Αυτοί οι δέκα θα χρειασθούν σημαντικά ποσά χρημάτων για την προεκλογική τους καμπάνια. Θα τα πάρουν από κάποιους χρηματοδότες και μετά θα σου λένε πως δεν χρωστάνε σε κανέναν.

Εσύ να θυμάσαι πως οι δημιουργοί αυτών των κομματιδίων είναι από εκείνους που, δύο χρόνια τώρα, βρίζεις από το πρωί ώς το βράδυ για την κατάντια στην οποία σε φέρανε. Και να θυμάσαι πως τα σκατά, με όποιο περιτύλιγμα κι αν στα δώσουν, σκατά θα είναι!           
Γιάννης Καλαμίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: