Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΤΡΑ - ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ....VISITA !!!


“Από την Πάτρα, την Αθήνα, την Ήγουμενίτσα, την Ηπειρο, στα....πεζοδρόμια της Ιταλίας. Η Ελλάδα των αυστηρών μέτρων που έχει επιβάλλει η Ευρώπη, αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της στα πεζοδρόμια, τα οποία εδώ και χρόνια όριζαν συμμορίες που εκμεταλλεύονταν πόρνες από τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Νιγηρία”.

Με τα λόγια που σοκάρουν η ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ξεκινάει το ρεπορτάζ της πρώτης που υποστηρίζει ότι ολοένα περισσότερες Ελληνίδες λογω οικονομικής κρίσης ταξιδεύουν ως την Ιταλία για να γίνουν πόρνες.

Πριν λίγες ημέρες, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, άνδρες της ιταλικής αστυνομίας εντόπισαν νεαρές Ελληνίδες να κάνουν πεζοδρόμιο, δεν είναι ομως ακόμα γνωστό, αν οι γυναίκες αυτές δρουν αυτόνομα χωρίς να έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο, ή αν έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματικές οργανώσεις της Ελλάδας ή ακόμα και της Ρουμανίας που κινούν τα νήματα της πορνείας στην Ιταλία.

“Από ό, τι μπορέσαμε να δούμε”, λέει ένας δημοτικός αστυνομικός, “αυτά τα κορίτσια έχουν την τάση να είναι πολύ απόμακρα. Προσέχουν να μην εισβάλουν στην “περιοχή” των άλλων ιερόδουλων αλλά προσπαθούν ακόμα κι έτσι να καθιερωθούν στα μονοπάτια της πορνείας στην Ρώμη.”

Ιερόδουλες από την Ελλάδα έχουν εντοπισθεί και σε άλλες πόλεις, μικρότερες. “Μπορούν πολύ εύκολα να πηγαινοέρχονται από την Πάτρα την Ήγουμενίτσα και την Κέρκυρα στο Μπαρι ή στο Πριντιζι αφού η ακτοπλοϊκή σύνδεση είναι συχνή”, είπε τοπικός αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Την ίδια στιγμή δεν είναι ακόμα γνωστό, αν οι γυναίκες αυτές δρουν αυτόνομα χωρίς να έχουν διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο, ή αν έχουν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από εγκληματικές οργανώσεις της Ελλάδας ή ακόμα και της Ρουμανίας που κινούν τα νήματα της πορνείας στην Ιταλία.
Όπως ισχυρίζεται μάλιστα αξιωματούχος της ρουμάνικης αστυνομίας «αν κρίνω από αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες, δε βλέπω πολλές διαφορές ανάμεσα σε φτωχές περιοχές της Ρουμανίας με κάποιες από αυτές στην Ελλάδα», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει την απόφαση των γυναικών να γίνουν ιερόδουλες. Την ίδια ώρα οι αρχές έχουν εντοπίσει Ελληνίδες στην Απουλία, όπου φτάνουν με πλοία μέσω Κέρκυρας και από εκεί διοχετεύονται σε άλλες ιταλικές πόλεις.
Όπως παρατηρεί ένας Ιταλός αστυνομικός πάντως, «η φτώχεια σε οδηγεί σε πράξεις που ποτέ δεν είχες σκεφτεί κι η πείνα μπορεί να μεταμορφώσει τους ανθρώπους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: