Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : ΝΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΣΤΙΣ....ΛΑ'Ι'ΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ !!! [ video ]

Ενθουσιασμός επικρατεί από νωρίς το πρωί στις λαϊκές αγορές όπου μετά την πτώση των spreads των ελληνικών ομολόγων σε χαμηλό τετραετίας, εκατοντάδες επενδυτές σπεύδουν να τοποθετηθούν σε προϊόντα της ελληνικής μάνας γης.
Του Ειδικού Συνεργάτη
Το αδιαχώρητο παρατηρείται κυρίως σε πάγκους λαχανικών, ενώ αυξημένο είναι το ενδιαφέρον και για φρέσκα φρούτα, ξερά σκόρδα, αβγά και κολάν.
«Είχαμε προετοιμαστεί για αυτή τη στιγμή αλλά ομολογώ πως το ενδιαφέρον των επενδυτών μας εξέπληξε» λέει ο Σταμάτης Τσούφας, πτηνοτρόφος από τα Μέγαρα. «Ήρθε πριν από λίγο ένας από την Citigroup και πήρε τέσσερις καρτέλες αβγά. Πραγματικά δεν το περίμενα» προσθέτει με νόημα. «Ενδιαφέρον για τα αβγά Μεγάρων έχουν δείξει επίσης άλλες τράπεζες και funds όπως η Fairfax, η Third Point και η Barclay's».
Ενθουσιασμένη είναι και η Αγγελική Πάγκου, που πουλούσε σέσκουλα σήμερα σε λαϊκή αγορά στα νότια προάστια. «Χρόνια είχα να ζήσω τέτοιες στιγμές. Δεν έχει μείνει φύλλο για φύλλο» λέει και αποδίδει το ενδιαφέρον των επενδυτών στη θετική δήλωση του Eurogroup για την ελληνική οικονομία. «Κυρίως θεσμικοί επενδυτές ενδιαφέρονται για τα χόρτα, μόλις πριν από λίγο πάρκαρε μια Lexus στο από πίσω στενό και βγήκαν τρία ντερέκια της Goldman Sachs. Παραλίγο να σηκώσουν όλο τον πάγκο, μαζί με τις σανίδες» εξομολογείται.
Ανάλογες σκηνές έχουν διαδραματιστεί σύμφωνα με πληροφορίες και σε λαϊκές αγορές της επαρχίας, όπου το «έξυπνο χρήμα» τοποθετείται με υψηλές αποδόσεις, καθώς τα προϊόντα είναι ελαφρώς φρεσκότερα σε σχέση με εκείνα που πωλούνται στα μεγάλα αστικά κέντρα.             ΠΗΓΗ    theblomb.gr

Δείτε το video        

Δεν υπάρχουν σχόλια: