Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ....ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ !!!

  Ας δούμε, λοιπόν, πόσο πληρώνεται να θέτεις τον εαυτό σου στην υπηρεσία της άντλησης κερδών για τα μονοπώλια μέσα από την αφαίμαξη και την κατάλυση των δικαιωμάτων των πληβείων. Πόσο πληρώνεται να αποφασίζεις ότι οι άλλοι, οι πολλοί, θα «πρέπει» να ζουν με 400 ευρώ «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα». Πόσο πληρώνεται να φορτώνεις την κρίση στις πλάτες των αδύναμων για να εξυπηρετήσεις τους ισχυρούς. Πόσο αμείβεται, τελικά, να ανήκεις στα κονκλάβια που κόβουν μισθούς, συντάξεις και επιδόματα από το λαό και την ίδια ώρα μοιράζουν δισεκατομμύρια στις τράπεζες.
    Ο εκάστοτε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ αµείβεται ετησίως µε 355.000 ευρώ. Εδώ δεν περιλαµβάνονται τα ποσά που λαµβάνει για έξοδα παραστάσεως, κατοικίας, µετακινήσεων, κ.λπ. Σηµειωτέον ότι µόνο τα έξοδα παραστάσεως και µετακινήσεων του Μπαρόζο ανήλθαν το 2009 στα 720.000 ευρώ. Επίσης, ο (εκάστοτε) Μπαρόζο, άµα τη λήξει της θητείας του, έχει εξασφαλίσει εφ’ όρου ζωής σύνταξη ύψους 62.000 ευρώ ετησίως.

    Οι πρόεδροι της ΕΕ, οι «Ροµπάι» δηλαδή, όπως και οι πρόεδροι της Κοµισιόν, οι «Μπαρόζο» και οι «Γιούνγκερ» δηλαδή, έχουν επίσης εξασφαλίσει απολαβές ύψους 200.000 ετησίως και επί τρία χρόνια µετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις τους, µε αιτιολογικό την ενίσχυσή τους από την ΕΕ για την «επαγγελµατική τους επανένταξη» (!) µετά τη λήξη της θητείας τους…
    Οι αντιπρόεδροι της ΕΕ αµείβονται µε 300.000 ευρώ ετησίως.

Οι επίτροποι της ΕΕ λαµβάνουν ετησίως 240.000 ευρώ, δικαιούνται 36.000 ευρώ ως έξοδα κατοικίας, εισπράττουν 7.300 ευρώ ως έξοδα παραστάσεως, έχουν πλήρη κάλυψη εξόδων µετακινήσεων, ενώ µεταξύ άλλων λαµβάνουν 40.000 ευρώ ως έξοδα εγκατάστασης.
    Συνολικά: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέραν των µισθών των µελών της, µέσα στο 2009 έτος εκκωφαντικού ξεσπάσματος της κρίσης, στοίχισε  ποσό 4 εκατοµµυρίων ευρώ που πήγαν σε έξοδα παραστάσεως, δώρα, γεύµατα, ταξίδια και γκολφ…

     Ο εκάστοτε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι «Τρισέ» και οι «Ντράγκι», βάσει των στοιχείων του 2007, αµείβονται µε το ποσό των 345.000 ευρώ ετησίως. Στο πόσο αυτό δε συµπεριλαµβάνονται οι αποδοχές που εισπράττουν για έξοδα κατοικίας.

     Οι αντιπρόεδροι της ΕΚΤ εισπράττουν 296.000 ευρώ το χρόνο, χωρίς να υπολογίζονται οι λοιπές παροχές.
     Συνολικά: Για τα έξι µέλη του ∆ιευθυντηρίου της ΕΚΤ ξοδεύτηκε το 2007 για αµοιβές ποσό ύψους 1,6 εκατ. ευρώ, στο οποίο δε συµπεριλαµβάνονται λοιπές παροχές (έξοδα κατοικίας, µετακινήσεις, κ.λπ.).

     Σε ό,τι αφορά το εγχώριο τμήμα της ΕΚΤ, την Τράπεζα της Ελλάδας, ο εκάστοτε διοικητής της (σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή ο κ.Σταικούρας τον Νοέμβριο του 2012) αμείβεται μηνιαίως με 7.615 ευρώ. Σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνονται οι μισθοί των υποδιοικητών και των μελών του ΓΣ της ΤτΕ. Σημειωτέον ότι στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται μπόνους, πιστωτικές κάρτες και άλλα εταιρικά προνόμια…      
Νικος Μπογιοπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: