Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....ΜΙΛΑΤΕ Κε ΠΑΠΟΥΛΙΑ !!!

Ένα "βαρυσήμαντο μήνυμα" έστειλε ο Πρόεδρος της....Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας για την επέτειο των 40 χρόνων από την....αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η....Δημοκρατία στη χώρα μας έχει υποστεί πολλαπλά χτυπήματα, μία φράση που θα προκαλέσει συζητήσεις. 

Ο Παπούλιας ανέφερε ότι η κρίση στην Ελλάδα έφερε υποχώρηση της....Δημοκρατίας, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο γεγονός ως τη δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας της χώρας. 

Έκανε λόγο για βάναυσο τραυματισμό της ποιότητας του κοινοβουλευτισμού αναφερόμενος στις αντιπαραθέσεις μέσα στο κοινοβούλιο ανάμεσα στα κόμματα, αλλά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τον τρόπο λήψης αποφάσεων από την εκτελεστική εξουσία. 

Ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε πως για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που κηρύττει τον αλληλοσπαραγμό, απέκτησε δυνάμεις. Για το φαινόμενο αυτό δήλωσε πως δεν τιμά τη χώρα και τον λαό, υπογραμμίζοντας πως η ουσία είναι πως η....Δημοκρατία υπέστη πολλαπλά χτυπήματα. 

Φυσικά στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της....Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να απαντήσει και στην κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή τις υπογραφές του σε νομοσχέδια και Προεδρικά Διατάγματα. 

Όπως σημειώνει "το Σύνταγμα οριοθετεί σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και ήταν συνειδητή η απόφασή μου να σεβαστώ το Σύνταγμα." 
Κάλεσε τέλος να προστατέψουν όλοι τη....Δημοκρατία "να την κάνουμε καλύτερη, περισσότερη, βαθύτερη, δικαιότερη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: