Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΑΝ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ....ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ !!!

Η Γάζα συνεχίζει να πνίγεται στο αίμα των αμάχων 15 ημέρες μετά την πρώτη επίθεση των Ισραηλινών και ήδη μετρά περισσότερους από 630 νεκρούς εκ των οποίων τουλάχιστον 160 είναι παιδιά και πάνω από 4.000 τραυματίες. Σχολεία και νοσοκομεία έχουν ισοπεδωθεί, ενώ πάνω από 3.000 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τους βομβαρδισμούς.
Το Ισραήλ, κράτος που δημιουργήθηκε λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και συγκεκριμένα το 1948 έχει καταφέρει μέσα στα 76 χρόνια ζωής του να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή, αφήνοντας στους Παλαιστίνιους μια μικρή λωρίδα γης, η οποία τώρα βομβαρδίζεται.  
Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε πώς θα ήταν τα πράγματα αν το Ισραήλ δεν είχε δημιουργηθεί εκεί που βρίσκεται σήμερα, αλλά στην Γαλλία. Στην πρώτη εικόνα (αριστερά) εμφανίζεται η έκταση όπως θα ήταν το 1946. Στη δεύτερη εικόνα (δεξιά) εμφανίζεται η έκταση σύμφωνα με το πλάνο των Ηνωμένων Εθνών το 1947, έναν χρόνο δηλαδή πριν δημιουργηθεί το κράτος του Ισραήλ. Στην τελευταία εικόνα βλέπετε τι θα ίσχυε σήμερα αν το Ισραήλ ήταν στην Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: