Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΖΕ'Ι'ΜΣ ΦΟΛΕ'Ι'. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ !!!


Μετά το σοκ που προκλήθηκε από τον δημόσιο αποκεφαλισμό ενός ανθρώπου που είναι δεμένος πισθάγκωνα και περιμένει το μαρτύριό του, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον μαυροντυμένο τζιχαντιστή, τον δήμιο του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ. Ο άντρας που κρατά το μαχαίρι με το οποίο στην συνέχεια αποκεφαλίζει τον Φόλεϊ ακούγεται στο βίντεο να μιλά προς τη διεθνή κοινότητα. Δεν μιλά όμως στα αραβικά, όπως θα ήταν περισσότερο αναμενόμενο, αλλά στα αγγλικά και μάλιστα η προφορά του, ακόμα και για μη ειδικούς, είναι φανερό πως είναι Αμερικανική.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο τζιχαντιστής είναι Άμερικανός και είναι ο επικεφαλής μιας ομάδας μαχητών που εισήλθαν στις τάξεις των μαχητών του ISIS και χρησιμοποιούνται για την εξόντωση των ξένων ομήρων.
Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian, ένας πρώην όμηρος των τζιχαντιστών αναγνώρισε τη μαυροντυμένη μορφή και την ομιλία του. Ο άντρας ήταν στην φρουρά των ξένων ομήρων στην Ράκα, ένα από τα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους.  Ήταν τρεις οι Αμερικανοί τζιχαντιστές που φρουρούσαν τους απαχθέντες, ενώ ο άντρας του βίντεο φέρεται να αυτοαποκαλείται Μπαράκ ή «Τζον».                    

Δεν υπάρχουν σχόλια: