Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΧΗΜΕΙΑ ΚΑΙ....ΤΕΡΑΤΑ !!!

Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στα διεθνή ύδατα δυτικά της Κρήτης, παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις Αμερικανών και Ευρωπαίων. Η έλλειψη στοιχείων αναστατώνει τους Κρητικούς που φοβούνται καθιέρωση της περιοχής ως «σκουπιδοτενεκέ» της Μεσογείου .
Παρά τους πανηγυρισμούς του Πενταγώνου για την επιτυχή (;) καταστροφή των χημικών της Συρίας, αλλά και τις νέες προειδοποιήσεις Ομπάμα πως θα επιβάλει την «πλήρη εξουδετέρωση» του οπλοστασίου μαζικής καταστροφής του καθεστώτος Ασαντ, στην πράξη οι Αμερικανοί έχουν κάνει ώς τώρα μόνο τη μισή δουλειά – ακόμη και αν δεχτούμε άκριτα τα λεγόμενά τους.
Κανείς, εκτός από τους 64 ειδικούς του «Cape Ray», δεν ξέρει τι ακριβώς συνέβη στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Κρήτης.

Ελάχιστη πληροφόρηση
«Μάθαμε μόνο όσα ήθελαν οι Αμερικανοί» λέει στην «Εφ.Συν.» ο καθηγητής Ευάγγελος Γιδαράκος, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Τοξικών και Χημικών Αποβλήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Είχαμε ζητήσει από την αρχή να υπάρξουν ανεξάρτητοι παρατηρητές πάνω στο πλοίο, τουλάχιστον από την Ελλάδα και την Ιταλία. Μας αρνήθηκαν και ως εκ τούτου έπρεπε να αρκεστούμε στην ελάχιστη πληροφόρηση που μας παρείχε το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό. Εύχομαι όντως όλα να πήγαν καλά και να μη σημειώθηκε κάποια διαρροή. Φαίνεται πως και ο καιρός ήταν καλός και ευνόησε την όλη διαδικασία. Ωστόσο, ακόμα και αν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα, προφανώς δεν θα το μάθουμε ποτέ», λέει ο καθηγητής.                 ΠΗΓΗ       efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: