Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΤΟΝ....ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΣΤΗΝ....ΑΛΛΑΓΗ !!!

Προπαραμονή Δεκαπεντάγουστου επέλεξε ο Γιώργος Πα­πανδρέου να προκαλέσει μια ακόμα «φρίκη» στο επίσημο ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας τη διενέργεια έκθεσης του Ιδρύμα­τος Ανδρέας Παπανδρέου με θέμα: «Aπό τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο Tύπου του γραφείου του, ο ΓΑΠ θα είναι κεντρικός ομιλητής στα εγκαίνια της Έκθεσης με ομιλία του στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου.

Το εντυπωσιακό είναι ότι στις 3 του Σεπτέμβρη από το ίδιο βήμα ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα μιλήσει κι αυτός στο Ζάππειο στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 40 χρόνια του κόμματος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έγινε στα μέσα Ιου­λίου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει απα­ντήσει αν θα συμμετάσχει στις επίσημες εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ ή θα αρκεστεί να γιορτάσει μέσω του Ιδρύματος τα 40 έτη του κόμματος που ίδρυσε ο πατέρας του. Επίσης δεν έχει ακόμα δείξει κανένα σημάδι ότι σκοπεύει να συμμετάσχει στο συνέδριο για την επανένωση της Κεντρο­αριστεράς.
 
Το γεγονός ότι η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να συνδυάσει τα 40χρονα του κόμματος με τις διαδικασίες για το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και το ότι ο Βενιζέλος θα επιχειρήσει να καταγράψει το στίγμα του κόμματος στη μεταμνημονιακή εποχή μάλλον προκάλεσαν και την έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπαν­δρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να επενδύσει πολιτικά στην προσωπική αντιπαράθεσή του με τον Ευάγγελο Βενιζέ­λο και να προσδώσει ιδεολογικά χαρακτηριστικά στην αντίθεσή του για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς και τη δική του αποχή.

Στο δελτίο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι «στόχος της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Ανδρέα Πα­πανδρέου είναι να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυ­ξη ενός δημιουργικού διαλόγου, που θα συμβάλει στην οι­κοδόμηση μιας οραματικής, αλλά συνάμα ρεαλιστικής και αποτελεσματικής πρότασης για τη συγκρότηση μιας προ­οδευτικής συμμαχίας πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που συνεχίζουν να αγωνιούν για το μέλλον της Δημοκρατί­ας και του Σοσιαλισμού.

Πρόκειται για προοδευτικές δυνάμεις που κατανοούν ότι οι ίδιες οφείλουν να αποτελέσουν την Αλλαγή που οραματί­ζονται και αναζητούν την ανατροπή των πελατειακών αντι­λήψεων, νοοτροπιών και συμπεριφορών που συνεχίζουν να κρατούν σε ομηρία τη χώρα και τον Ελληνικό λαό». Αντίθετα, σε πρόσφατο σχόλιό του ο επανακάμψας στο ΠΑ-ΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επέλεξε τον Δεκαπεντά-γουστο για να μας ανακοινώσει ότι επιστρέφει στο κόμμα, δεν κάνει καμιά αναφορά στη λέξη σοσιαλισμό, αλλά στη σοσιαλδημοκρατία.
 
Το σκηνικό κρίσης λοιπόν στήνεται στο «όνομα» του σοσια­λισμού, γνωστή ΠΑΣΟΚική καραμέλα που επί 40 χρόνια πιπίλαγαν τα στελέχη του, αλλά ποιος τσιμπάει πια;                   
ΠΗΓΗ      ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: