Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

PIZZA : ΕΣΥ ΠΙΟ....ΣΤΥΛ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ???

Η pizza είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά. Είναι τόσο απλή και τόσο σύνθετη παράλληλα. Είναι η ερωμένη σου άμα έχεις ξενυχτήσει και θέλεις κάτι να “τσιμπήσεις”. Είναι η μοναδική γυναίκα που μπορείς να δεις μπάλα μαζί της. Είναι η κολλητή σου που τρέχεις όταν δεν πήγε και τόσο καλά εκείνο το ραντεβού. Είναι η ψυχολόγος σου που θα έχει πάντα, αν όχι μια ζεστή αγκαλιά για εσένα, σίγουρα μια ζεστή μπουκιά. Και δύο. Και τρεις.
Αυτό που κάνει την pizza τόσο ιδιαίτερη είναι η ευκολία της να είναι πάντα τόσο ίδια και τόσο διαφορετική. Είναι λίγο σαν τους ανθρώπους. Η pizza έχει στυλ! Άλλες φορές είναι στρογγυλή. Άλλες πάλι όχι. Άλλες φορές είναι παχουλή. Άλλες πάλι όχι. Συνήθως έχει σάλτσα ντομάτας. Άλλά όχι πάντα. Πόσα είδη πίτσας υπάρχουν επιτέλους;
Δες μερικά από τα διαφορετικά στυλ:

1. Ναπολιτάνικη Pizza – Η μοντέρνα


pizza-napoletana

2. Ρωμαϊκή Pizza – Η λαδερή


roman-pizza-thin-crust1

3. Sfincione – H παραλληλόγραμμη


Sfincione

4. Focaccia – Η ψωμένια


Focaccia

5. Calzones & Panzerotti – Τα γεμιστά


Calzones

6. Lahmajun – Η Ανατολίτικη


Lahmajun

7. Provençal Pissaladiere – Η Γαλλίδα


Provençal Pissaladiere

8. New York Pizza – Η τεράστια


New York Pizza

9. Chicago Pizza -Η τηγανητή


Chicago Pizza

10. Dessert Pizza – Η γλυκιά

Dessert Pizza         11. Pizza C Cono -  It's Must                                                                                                                                                                   Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!! 
www.pizzaccono.com


                   


                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: