Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ....ΜΕ ΤΗΛΕΠΑΘΕΙΑ !!!


Για ακόμα μια φορά οι αγρότες της Ελλάδας έπεσαν θύματα της αντιρωσικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν η αύξηση των εξαγωγών ροδάκινων το 2014 επηρεάζει την προσπάθεια αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότης Μηταράκης είπε «Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες στήριξης του εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών, διεκδικώντας κοινοτικά κονδύλια. Διαφορετικά οι παραγωγοί μας θα δυσκολευτούν να συνεχίσουν την επόμενη χρονιά την καλλιέργεια του ροδάκινου». Όμως ο γερμανός υπουργός γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ προειδοποίησε πως, δεν μπορεί να υπάρξει "πλήρης αποζημίωση" των ευρωπαίων αγροτών που πλήττονται από το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα προϊόντα τους.
"Να δοθούν αποζημιώσεις, ναι", δήλωσε ο Κρίστιαν Σμιτ σε συνέντευξή του στο δημόσιο ραδιοσταθμό Ντόιτσλαντφουνκ. "Όμως αποζημίωση σημαίνει πως πληρώνουμε κάτι για κάθε μήλο (που δεν παραδόθηκε στη Ρωσία). Αυτό θα συμβεί, αλλά όχι πλήρως", συνέχισε, "βρίσκομαι εδώ για να πολεμήσω εναντίον της εσφαλμένης εντύπωσης ότι θα υπάρξει πλήρης αποζημίωση, αυτό δεν μπορεί να συμβεί".Για να τους βοηθήσουμε, ο Σμιτ συνιστά "να τρώμε, οφείλετε να τρώτε, οφείλω να τρώω , νωρίς το πρωί, πέντε φορές την ημέρα, τελεία και παύλα". Στην Πολωνία και τη Γαλλία, οι πρωταγωνιστές του τομέα κάλεσαν τους πολίτες να επιδείξουν πατριωτισμό αγοράζοντας φρούτα.
"Και εξάλλου η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα του κόσμου που έχει ανάγκη μήλα", δήλωσε ο συντηρητικός υπουργός κάνοντας λόγο για "μια ολόκληρη σειρά από χώρες μέσα και έξω από την Ευρώπη", εν δυνάμει πελατών, στην Ασία και τη Νότια Αμερική για παράδειγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: