Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΦΤΑΣΕ Η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ....ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΤΙΑ !!!

Περίπου 4,3 εκατομμύρια Σκοτσέζοι καλούνται σήμερα να αποφασίσουν εάν το μέλλον τους βρίσκεται εντός Ηνωμένου Βασιλείου ή στο δρόμο της ανεξαρτησίας. Οι κάλπες ανοίγουν στις 9.00 ώρα Ελλάδας και κλείνουν τα μεσάνυχτα. Το οριστικό αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό νωρίς αύριο ωστόσο τα τοπικά αποτελέσματα θα ανακοινώνονται μόλις φτάνουν από τις περιφέρειες.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι άνω των 16 ετών και ζουν στη Σκοτία, Βρετανοί, ή πολίτες της Κοινοπολιτείας ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μέχρι την ύστατη ώρα οι υποστηρικτές των δύο στρατοπέδων προσπάθησαν να πείσουν τους ψηφοφόρους. "Αυτό που διακυβεύεται είναι να πάρετε στα χέρια σας την τύχη της χώρας σας. Μην αφήσετε αυτήν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μην τους επιτρέψετε να πουν ότι δεν μπορούμε", ανέφερε ο ηγέτης των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας Αλεξ Σάλμοντ.
Από την πλευρά του ο ηγέτης των Ενωτικών Άλιστερ Ντάρλινγκ τόνισε ότι οι νέες εξουσίες που θα παραχωρήσει το Λονδίνο στη Σκοτία εάν αυτή παραμείνει στην ένωση θα είναι πιο επικερδείς από μία αβέβαιη ανεξαρτησία.
Ο βρετανός πρωθυπουργός κάλεσε τους ψηφοφόρους "να μην διαλύσουν αυτήν την οικογένεια" ενώ μήνυμα μέσω Τwitter έστειλε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα εκφράζοντας την ελπίδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μείνει ισχυρό και ενωμένο.

Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα εκτιμάται ότι θα είναι υψηλή και για το λόγο αυτό έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να μειωθεί η αναμονή στις ουρές ενώ μέτρα λαμβάνονται και για την έγκαιρη μεταφορά των ψήφων από απομακρυσμένες περιοχές.                  ΠΗΓΗ     Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: