Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ. ''ΒΟΥΛΙΑΞΕ'' Η ΑΤΤΙΚΗ. ΕΙΚΟΝΕΣ....ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

Στο έλεος της νεροποντής βρέθηκαν για ακόμα μία φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά. Μία ισχυρή βροχόπτωση κατέστη ικανή για να προκληθούν τεράστιες ζημιές και οι κλήσεις στο κέντρο επιχείρησης να ξεπεράσουν τις 500.

Εκατοντάδες οικογένειες είδαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν καθώς ακόμα και κεντρικοί δρόμοι σε αρκετούς δρόμους μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.

Φρεάτια βουλωμένα, δρόμοι φτιαγμένοι πάνω σε ρέματα και ανεπαρκή προετοιμασία συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που βρίσκει την Αττική να μετρά τις πληγές της με το φως της επόμενης ημέρας.
Ελλείψει αντιπλημμυρικού σχεδίου, περιοχές όπως το Ίλιον, το Περιστέρι, το Καματερό, η Κοκκινιά και η Νίκαια μετατράπηκαν σε λίμνες και οι πολίτες είδαν τις περιουσίες τους να βυθίζονται κυριολεκτικά με την πρώτη ισχυρή βροχή του φθινοπώρου.                                                                Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί η καταγραφή των ζημιών από τη νεροποντή που έπληξε την Αττική χθες ιδιαίτερα στο Ίλιον, το Περιστέρι, την Κοκκινιά, τη Νίκαια, το Μενίδι και άλλες περιοχές. Ο πρωθυπουργός, που αργά χθες το βράδυ προήδρευσε σύσκεψης στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, ανακοίνωσε ότι όσοι έχουν υποστεί ζημιές θα αποζημιωθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ειδικότερα, είπε ότι έχει δοθεί εντολή για τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει αμέσως τα χρήματα που είναι αναγκαία για κάθε πληγέντα δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: