Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο ΚΑΚΟΣ ΤΟΥΣ Ο....ΚΑΙΡΟΣ !!!

Γιατί; Αναρωτιόμαστε όλοι για αυτό που συνέβη χθες στην Αττική, όταν μια νεροποντή (αναμενόμενη για την εποχή) προκάλεσε για μια ακόμη φορά χάος και ανυπολόγιστες καταστροφές.
Ακούσαμε από τους «αρμόδιους», εκπροσώπους της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης, ότι ήταν η σφοδρότητα των φαινομένων υπεύθυνη για το μέγεθος των καταστροφών.
Χρόνια τώρα, ακούμε την ίδια δικαιολογία με μικρές παραλλαγές, ότι δηλαδή μπροστά στα φυσικά φαινόμενα ελάχιστα μπορούν να γίνουν. Αυτό ισχύει και για τις καταιγίδες, και για τις πυρκαγιές και για τους σεισμούς. Τι να κάνουμε, λένε, αφού δεν μπορούμε να τα αποτρέψουμε;
Ωστόσο, η επιστήμη, η τεχνολογία, η πρόοδος εν γένει, έχουν προχωρήσει σημαντικά, δίνοντας τη δυνατότητα να περιορίζονται στο ελάχιστο η συνέπειες αυτών των φαινομένων.
Αυτό όμως σημαίνει ότι το κράτος πρέπει να λειτουργεί προληπτικά. Τα σχέδια, τα έργα και οι μηχανισμοί αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Οσοι, λοιπόν, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και περιφερειάρχες, συντάσσουν, ή ψηφίζουν, νόμους, αποφάσεις και προϋπολογισμούς για την περικοπή (έως μηδενισμού) των σχετικών κονδυλίων είναι συνένοχοι αυτού του διαρκούς εγκλήματος, είναι υπεύθυνοι για τις καταστροφές.
Οσο λοιπόν συνεχίζεται αυτή η πολιτική που εκτοπίζει τα λαϊκά συμφέροντα, προς όφελος των επιχειρηματικών κερδών, για τις καταστροφές δεν θα φταίει ο κακός καιρός, αλλά ο κακός τους, ο καιρός.                                                                                                  ΠΗΓΗ      ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: