Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΛ.ΣΤΑΤ : ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ....ΤΖΕΝΤΛΕΜΕΝ !!!

Αντιπαράθεση ανάμεσα σε βουλευτές της ΝΔ και τον Πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου σημειώθηκε στην Επιτροπή του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους.
Ο κ. Γεωργίου κατηγόρησε τους προκατόχους του για «απάτες», ενώ βουλευτές της ΝΔ τον κατηγόρησαν ότι παραποίησε τα στοιχεία του 2009 και διόγκωσε το έλλειμμα.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν αφιερωμένη στον προϋπολογισμό της ΕΛΣΤΑΤ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Κώστας Μαρκόπουλος, αρνήθηκε να αποδεχθεί αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να επιτραπεί σε εργαζόμενους της Αρχής να παραστούν στη συνεδρίαση και να εκθέσουν τις αιτιάσεις τους ενάντια στον κ. Γεωργίου, με το αιτιολογικό πως οι τελευταίες δεν αφορούσαν την ημερήσια διάταξη. Επέτρεψε ωστόσο στους εργαζομένους να διανείμουν υπόμνημά τους, όπως επίσης και σε βουλευτές να απευθύνουν σχετικά ερωτήματα στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
Την αρχή έκανε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως ο κ. Γεωργίου με τους συγκατηγορουμένους του «φούσκωσε ελαφρά την καρδία το έλλειμμα του 2009 με 2 δις ευρώ, αποκρύπτοντας 2 δις ευρώ πλεόνασμα».
«Παραποιήσατε τα στοιχεία, είναι πλέον αποδεδειγμένο» του είπε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως οι Κώστας Κλειτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.
«Αντιπαρέρχομαι διάφορα θέματα, με τα οποία κάποια από τα μέλη της Επιτροπής ισχυρίστηκαν πως υπήρξε δήθεν αλλοίωση των δημοσιονομικών στοιχείων από πλευράς μου. Σε αντίθεση με τις απάτες του παρελθόντος, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σήμερα γίνονται διεθνώς αποδεκτά» απάντησε ο Ανδρέας Γεωργίου.
Αυτή η αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής, Κώστα Μαρκόπουλου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Γεωργίου να εξηγήσει γιατί μιλά για απάτες. «Βρίσκεστε μπροστά σε ανθρώπους που έχουν υπηρετήσει σε ελληνικές κυβερνήσεις. Όταν μιλάτε για απάτες, προσβάλλετε τη Βουλή αν δεν είστε συγκεκριμένος. Δεν είστε υπεράνω του Κοινοβουλίου. Το Κοινοβούλιο σας όρισε και το Κοινοβούλιο σας κάλεσε εδώ» είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Γεωργίου ο πρόεδρος της Επιτροπής.
Ο Ανδ. Γεωργίου απάντησε ότι η λέξη «απάτη» και «λαθροχειρία» δεν είναι δική του αλλά περιλαμβάνεται σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Ιανουαρίου του 2010 καθώς και σε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 14ης Μαρτίου του 2014 που αφορούν την απόκρυψη των πραγματικών δημοσιονομικών στοιχείων του 2009.
«Στις 21 του μηνός, η Eurostat ανακοίνωσε τα ελληνικά στοιχεία χωρίς επιφυλάξεις, για ένατη φορά από το 2010, ενώ μέχρι τότε τα ανακοίνωνε με επιφυλάξεις, όταν δεν παρενέβαινε η ίδια για τη διόρθωσή τους», επισήμανε.
«Παραποιήσατε τα στοιχεία, είναι πλέον αποδεδειγμένο» του είπε ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης. Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και άλλοι βουλευτές της ΝΔ, όπως οι Κώστας Κλειτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: