Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ....ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !!! [ video ]

Η αντίστροφη μέτρηση για την πιο σκληρή εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ αρχίζει μετά το ερχόμενο Σάββατο όπου στη Συνδιάσκεψη που έχει ανακοινωθεί και θα πραγματοποιηθεί στην Αθηναΐδα στον Βοτανικό μπαίνουν πλέον και οι οργανωτικές βάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρεας Παπανδρεου στην "Δημοκρατική Παράταξη".
Στην συνεδρίαση θα παρουσιαστούν οι εισηγήσεις των υπευθύνων των ομάδων εργασίας της Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, που προσδιόριζε τις χρονικά για τις αρχές του 2015 είτε πριν είτε μετά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατιας.
Ήδη το προηγούμενο χρονικό διάστημα κορυφαία στελεχη του ΠΑΣΟΚ εχουν σηκώσει τους τόνους της κριτικής τους αρνούμενοι να δεχτούν το ιστορικό τέλος του ΠΑΣΟΚ και να συνυπογράψουν την ληξιαρχική πράξη "θανάτου" του ζητωντας πριν απο κάθε πρωτοβουλία της σημερινής ηγεσιας να πραγματοποιηθεί ενα "Συνεδριο ΠΑΣΟΚ" όπου όλοι απο κοινού θα συναποφασίσουν τοσο για την επόμενη μέρα στο κομμα οσο και για το θέμα των συνεργασιών.
Στο ίδιο κλίμα και ο Γιώργος Παπανδρεου ο οποίος μόλις πρόσφατα απο την Κρήτη δήλωσε "παρών" λέγοντας με νόημα: «Σας καλώ να πάρετε στα χέρια σας αυτή την υπόθεση. Ας τα συζητήσουμε όλα, ας κριθούν όλα, δομές, πρόσωπα, ας γίνουμε εμείς πρώτοι η αλλαγή που οραματιζόμαστε. Κανείς δε με κρατάει! Δε με ενδιαφέρει η εξουσία για την εξουσία, αλλά δε θα ησυχάσω αν δε δικαιωθούν οι αγώνες μας! Ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας μας καλεί και πάλι! Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε!».
Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο επιτελείο του Ευαγγελου βενιζελου προετοιμάζονται για μια σκληρή αντιπαράθεση χαρακωμάτων με αβέβαιο αποτελεσμα!
Οι συνεργάτες του ωστοσο επιμένουν στις κατ´ιδιαν συζητήσεις οτι "δεν υπαρχει περίπτωση να κάνουμε πισω στο εγχείρημα της Δημοκρατικης Παραταξης", επιχειρώντας ταυτόχρονα να καθησυχάσουν τους διαφωνούντες οτι "το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει αυτόνομο με το ονομα και τα σύμβολα του".
Εκ των πραγμάτων το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο περιεχόμενο της ομιλίας του προεδρου του ΠΑΣΟΚ και πως θα προσπαθήσει να εξηγήσει οτι η σύμπραξη των δυνάμεων του χώρου της Κεντροαριστερας κατω απο την ιδια ομπρέλα δεν θα σημάνει και τους τίτλους τέλους για το ΠΑΣΟΚ.         

Δεν υπάρχουν σχόλια: