Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4000 ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ Ο....ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ 40 ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ !!!

Τη ρητορική της δεκαετίας του 60' επέλεξε να επαναλάβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην επετειακή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ.Στην ομιλία του χαρακτήρισε «ξέφραγα αμπέλια» τα ελληνικά πανεπιστήμια, διαμηνύοντας ότι «η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από ομάδες ταραχοποιών τελείωσε» και πως η Ελλάδα θα ακολουθήσει το ευρωπαϊκό μοντέλο σύμφωνα με το οποίο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα φρουρούνται. Σχολιάζοντας τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, προσέφερε πλήρη στήριξη στον πρύτανη, Θεόδωρο Φορτσάκη, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στις αριστερές φοιτητικές συλλογικότητες που αντιδρούν στο θέμα του face control στα πανεπιστήμια. Πιο συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς στηλιτεύοντας τους φοιτητές που αντιτίθενται στην ανάθεση φύλαξης των πανεπιστημίων σε ιδιωτικές εταιρίες security, άφησε πολιτικές αιχμές  –χωρίς ωστόσο να κατονομάζει συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους - για το ότι «κάποιοι θέλουν να συνεχίζεται το μπάχαλο στα πανεπιστήμια και να καταστήσουν τα ανώτατα ιδρύματα αιχμάλωτα κλειστών ομάδων που εξυπηρετούν συντεχνίες και συμφέροντα».
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, έκανε λόγο για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων». Πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μικρές ομάδες που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια αλλά δεν θα τους περάσει». Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η «αιχμαλωσία» των πανεπιστήμιων τελείωσε» , υποστηρίζοντας ότι «διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται».
«Αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας. Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα. Τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση»,  κατέληξε για το θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: