Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΤΟ ''ΒΗΜΑ'' : ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥΝ....ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ - ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΙ - ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΕΣ - ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ - ΛΑ'Ι'ΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΤΗΣ....ΚΟΛΟΜΒΙΑΝΗΣ ΣΧΟΛΗΣ !!!

Η....«πεφωτισμένη» δεξιά, όπως την είχε προσδιορίσει η Ελένη Βλάχου, ήταν απαλλαγμένη από το ιστορικό βάρος του βασιλικού κόμματος, είχε ξεπεράσει τον μαυραγοριτισμό και τον δωσιλογισμό της μετεμφυλιακής περιόδου, είχε ξεφύγει από το άγος του κομμουνιστικού κινδύνου, απομόνωσε τους νοσταλγούς της χούντας και γενικώς φάνταζε δύναμη ευρωπαϊκή και εκσυγχρονιστική.
 
Ωστόσο με την μετοίκηση του ιδρυτή της στην Προεδρία της Δημοκρατίας άρχισε σταδιακά να χάνει τη λάμψη της.Στα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου ανέδειξε ως αντίπαλο δέος στην ηγεσία της τον Κώστα Μητσοτάκη, ο οποίος την έστριψε προς τον θατσερισμό και τον νεοφιλελευθερισμό. Και όταν αυτός εκρίθη «τούμπαρε» προς τη λαϊκή Δεξιά, αναδεικνύοντας στην ηγεσία της τον Μιλτιάδη Έβερτ.

Με τον καιρό υιοθέτησε επιχειρηματολογία και πρακτικές της παλαιάς Δεξιάς, έκανε κτήμα της το λαΐκισμό, διολίσθησε στο θρησκευτικό φανατισμό του Χριστόδουλου και δι' αυτού νομιμοποίησε και εξέθρεψε στους κόλπους της εκδοχές της εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Πιεζόμενη μάλιστα κάποια στιγμή πολιτικά έφτιαξε περιβάλλον για την άνθηση των πιο ακραίων σχημάτων της ακροδεξιάς. Και μαζί συνδιαμόρφωσε κλίμα ξενοφοβίας και αστυνομοκρατίας, εντός του οποίου βρήκε γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξή του το απεχθές νεοναζιστικό μόρφωμα.

Περνώντας τα χρόνια, η ευρύτερη δεξιά παράταξη παραμορφώθηκε.

Στην πολυκατοικία της - για να θυμηθούμε και τον διωκόμενο πλέον Καρατζαφέρη - έφθασαν να συγκατοικούν μαχαιροβγάλτες, θρασύδειλοι ροπαλοφόροι, θεομπαίχτες μιζαδόροι, εθνικό  λαϊκιστές της συμφοράς,κάτι ξεπεσμένοι Καραμανλικοί, οι «Μοραΐτες» του αρχηγού και ένας απίθανος κύκλος επιχειρηματιών της Κολομβιανής σχολής που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν,χωρίς κανένα μέτρο και ουδένα σεβασμό απέναντι στους νόμους.
 
Αυτή η δεξιά παράταξη ουδεμία σχέση έχει με εκείνη του ιδρυτή της.      
Αντώνης Καρακούσης      Διευθυντής του “Βήματος”     ΠΗΓΗ     Το Κουτί της Πανδώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: