Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ : ΕΧΩ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ''ΛΕΦΤΑ'' - ''ΛΕΦΤΑ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΤΑ'' !!!

«Αναμένω τώρα συγκεκριμένες προτάσεις και όχι μόνο 'λόγια, λόγια'. Έχω ανάγκη 'λεφτά, λεφτά', ζεστά και μετρητά». Με αυτή τη δήλωση από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επιχείρησε να ζητήσει από τους ηγέτες των 28 χωρών-μελών της Ε.Ε. να χρηματοδοτήσουν το επενδυτικό σχέδιο των 315 δισ. ευρώ, με τους τελευταίους να εκφράζουν, ωστόσο, σοβαρές επιφυλάξεις.
Προκειμένου να ενθαρρύνει τα κράτη-μέλη να χρηματοδοτήσουν το νέο Ταμείο, ο Γιούνκερ σημείωσε πως τα ποσά που θα καταβληθούν να μην λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του ελλείμματός τους. «Κατ' αυτόν τον τρόπο πρακτικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη συνεισφέρουν στην χρηματοδότησή του», είπε.
Ο Γιούνκερ έχει ήδη απευθύνει εκκλήσεις στις χώρες που έχουν δημοσιονομικά περιθώρια ελιγμών, όπως η Γερμανία, να συνεισφέρουν σε αυτό το Ταμείο, που ο ίδιος χαρακτηρίζει το σημαντικότερο σχέδιο της θητείας του και αποσκοπεί να ενισχυθούν η ανάπτυξη και η απασχόληση.                                      ΠΗΓΗ      tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: