Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΑ....ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ !!!

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μόσχα είναι το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Ρωσία, η οποία πλήττεται από σειρά κυρώσεων εκ μέρους ΗΠΑ και ΕΕ, λόγω της στάσης της στην ουκρανική κρίση.
Σύμφωνα με την γερμανική κυβέρνηση, ωστόσο, για τις πρόσφατες αναταράξεις στη ρωσική οικονομία δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι επιβληθείσες κυρώσεις.
"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι για την οικονομική και νομισματική κρίση στη Ρωσία. Δεν οφείλεται αποκλειστικά, ούτε καν κατά κύριο λόγο, στις κυρώσεις αλλά σε άλλους λόγους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ενώ πρόσθεσε πως η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις.
 
Από την άλλη, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, τόνισε πως οι Βρυξέλλες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Ρωσία και δεν επιθυμούν να δουν την οικονομία της χώρας να κλυδωνίζεται.
Όλοι παρακολουθούμε με ανησυχία τις οικονομικές εξελίξεις στη Ρωσία. Ενδεχόμενη ύφεση στη Ρωσία δεν είναι στο συμφέρον κανενός, δήλωσε ο αξιωματούχος που βρίσκεται στο Βερολίνο για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: