Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ....ΓΡΑΒΑΤΑ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ''ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ'' !!!

Η συμφωνία στο Eurogroup για την παράταση της Κύριας Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιτυχία ή νίκη της ελληνικής κυβέρνησης στο βαθμό που δεν επιτρέπει την υλοποίηση βασικών πτυχών του προγράμματος της Θεσσαλονίκης αλλά δε μπορεί να χαρακτηριστεί και ήττα στο βαθμό που αποτρέπει προς το παρόν την εισαγωγή νέων σκληρών μέτρων του λεγόμενου mail Χαρδούβελλη.Τέλος το μνημόνιο, λοιπόοοον! 
Ηρέμησε, Ζαν-Κλωντ! Τα βρήκαμε, τελικά!
Απλώς "η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα προχωρήσει σε καμιά μονομερή ενέργεια που...ακυρώνει μνημονιακές αποφάσεις". Η επαναφορά τής κυριακάτικης αργίας, ας πούμε, είναι μονομερής ενέργεια ή όχι; Και ποιό είναι το ισοδύναμό της; Μας μπερδέψατε, ρε παιδιά, γαμώ το γιουρογκρούπ μου μέσα! Αλήθεια, πώς το είδατε όλο αυτό εσείς που μας είχατε πρήξει με τα "Βαρουfuck them all" και τα "Fund them hard, baby"; Αλέξη, μας έμεινε ο τσαμπουκάς και η "εθνική περηφάνεια". Κοινώς, τη γαμήσαμε και ψόφησε.
Τα δέκα βασικά σημεία της συμφωνίας
  1. Η Ελλάδα θα παρουσιάσει στις Βρυξέλλες ένα πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων τη Δευτέρα, επί του οποίου οι θεσμοί θα εκφράσουν την άποψή τους. Οι μεταρρυθμίσεις θα αξιολογηθούν μέχρι τέλη Απριλίου το αργότερο.
     
  2. Την Τρίτη θα ξεκινήσει σε εθνικά Κοινοβούλια η διαδικασία επικύρωσης της παράτασης του προγράμματος. Οι μεταρρυθμίσεις θα αξιολογηθούν μέχρι τέλος Απριλίου το αργότερο.
     
  3. Τα 10,9 δισ. ευρώ του ΤΧΣ θα παραμείνουν δεσμευμένα για τις τράπεζες αν τα χρειαστούν, κι αυτό έγινε μετά από ελληνικό αίτημα.
     
  4. Προβλέπεται η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος στη βάση του και η χρήση ευελιξίας που κρίνεται αναγκαία για την Ελλάδα.
     
  5. Μετά την αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων, θα χορηγηθούν τα 7,2 δισ. ευρώ που απομένουν ως δόσεις καθώς και το 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.
     
  6. Η Ελλάδα δεσμεύεται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη μη λήψη μέτρων με αρνητικό αντίκτυπο στον προϋπολογισμό.
     
  7. Η Ελλάδα δεσμεύεται να αποπληρώσει το χρέος στους δανειστές.
     
  8. Οι εταίροι θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του χρέους στο πλαίσιο της απόφασης του Εurogroup το 2012.
     
  9. Οι εταίροι δεσμεύονται να επανεξετάσουν το πρωτογενές πλεόνασμα, δηλαδή τη μείωσή του, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στη χώρα.
     
  10. Η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι στη διάρκεια της τετράμηνης παράτασης θα κινείται με βάση το υφιστάμενο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: