Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΣΟ'Ι'ΜΠΛΕ : ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΒΑΛΕ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΤΟ ''ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ'' !!!

Με μια συνέντευξη στην κυριακάτικη έκδοση της Bild, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεν αφήνει την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα  να πάρουν ούτε «ανάσα», υπενθυμίζοντας στερεοτυπικά και σε κάθε ευκαιρία, ότι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση χορήγησης επιπλέον οικονομικής βοήθειας, είναι πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων.
«Φθάσαμε σε μια ξεκάθαρη συμφωνία στο πλαίσιο του Eurogroup. Ο κ. Τσίπρας έδωσε μια υπόσχεση. Αν η Ελλάδα δεν την τηρήσει, δεν θα υπάρξει επιπλέον βοήθεια. Δεν θέλουμε Grexit. Είμαστε αλληλέγγυοι, αλλά δεν εκβιαζόμαστε. Κανένας δεν επέβαλε στους Έλληνες το πρόγραμμα βοήθειας. Είναι λοιπόν τελείως στο χέρι της Αθήνας», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης το οποίο προδημοσιεύθηκε το βράδυ του Σαββάτου.
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαθέτει μεγάλη νομιμοποίηση στον πληθυσμό. Θεωρώ την ελληνική κυβέρνηση ικανή να εφαρμόσει τα αναγκαία μέτρα, να δημιουργήσει μια πιο αποτελεσματική φορολογική διοίκηση και τελικά να εκπληρώσει τους όρους. Πρέπει να δίνεις σε μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση κάποιο χρόνο. Η διακυβέρνηση είναι ένα ραντεβού με την πραγματικότητα», δηλώνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προσθέτει ότι είπε στον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη ότι προτίθεται να βοηθήσει στο θέμα του φοροσυλλεκτικού μηχανισμού, στέλνοντας γερμανούς εφοριακούς στην Ελλάδα.
Σε άψογη – κυνική – διπλωματική γλώσσα, ο Σόιμπλε δηλώνει βέβαιος, ότι η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, επαναλαμβάνοντας… παρεμπιπτόντως, ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί επιθυμητή εξέλιξη για τη Γερμανία.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι αυτό θα ξεκαθαρίσει όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον πακέτο και πρόσθεσε: «Ό,τι και αν συμβεί, θα θέσουμε πολύ αυστηρά κριτήρια».