Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ : ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ....ΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ !!!

Στην αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας κατέληξε επεισόδιο μεταξύ της προέδρου της Βουλής με την αξιωματική αντιπολίτευση.
Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το λόγο στον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο ώστε να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά επί προσωπικού για τα γνωστά δημοσιεύματα με τη δικηγορική εταιρεία του.
Η αντιπολίτευση αντέδρασε σφοδρά σε αυτή την ενέργεια της προέδρου,  Αντώνης Σαμαράς, Άδωνις Γεωργιάδης και Βαγγέλης Μεϊμαράκης φώναζαν από τα έδρανά τους, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντούσε σε αυστηρό ύφος.
Νωρίτερα, ένταση είχε προκληθεί μετά  την ατάκα του Αντώνη Σαμαρά περί «ανδρικής γραμμής». Αφορμή στάθηκε η παρατήρηση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τα δημοσιεύματα για τον στενό συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου. Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε «Εγώ είμαι οπαδός της αντρικής γραμμής, εσείς είστε της τεθλασμένης». Στο σχόλιο Σαμαρά παρενέβη άμεσα η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου γεγονός που «ανάγκασε» τον Αντώνη Σαμαρά, εν μέσω έντονων αντιδράσεων και από τα βουλευτικά έδρανα, να δηλώσει ότι αν το σχόλιο του λαμβάνεται ως σεξιστικό το παίρνει πίσω.samaras-antriki-sxoli
Ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε συνέχεια στο θέμα, μόλις ο αρχηγός της ΝΔ ολοκλήρωσε την ομιλία του. Λαμβάνοντας το λόγο σημείωσε: «Θέλω να πω ότι σε αυτή την αίθουσα διατυπώσεις ρατσιστικές και σεξιστικές δεν θα ξαναακουστούν. Ιδίως μάλιστα που σήμερα επισκέπτεται τη χώρα μας ο εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και οφείλατε να είστε πιο εγκρατής σε τέτοιες διατυπώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: