Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ - ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ. ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ....Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ !!!

Το πρωτο μεγάλο χτύπημα στη διαπλοκή έρχεται αμέσως μετά το Πάσχα, με τη δρομολόγηση από την κυβέρνηση διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες. Η πρωτοβουλία αυτή βάζει τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, διαπλοκής και σκανδαλώδους εύνοιας σε επιχειρηματικά συμφέροντα και αποκαθιστά τον πραγματικό ανταγωνισμό στην τηλεόραση. Η κυβέρνηση σκοπεύει να προκηρύξει πολλαπλάσιες άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας, για να αποτρέψει μονοπωλιακές καταστάσεις και έλεγχο της ενημέρωσης από τα γνωστά συμφέροντα των νταβατζήδων.
Το καθεστώς ανομίας και η διαπλοκή είχε μετατρέψει τα κανάλια εθνικής εμβέλειας σε ντουντούκες της τρόικας και για μια ολόκληρη πενταετία ο ελληνικός λαός ήταν όμηρος της προπαγάνδας των ξένων τοκογλύφων, που είχαν θέσει σε ομηρία τους καταχρεωμένους Έλληνες βαρόνους της τηλεόρασης. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί των νταβατζήδων, τρομοκρατούσαν στην κυριολεξία τον κόσμο και επιχειρούσαν να αποδομήσουν και να εξαφανίσουν κάθε αντιμνημονιακή φωνή.
Όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί, συμβιβάστηκαν ( εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων ) με το καθεστώς που επέβαλαν οι ξένοι τοκογλύφοι. Αυτό το επικίνδυνο μονοπώλιο πρέπει να αλλάξει, για να διασφαλιστεί ο πλουραλισμός στην ενημέρωση και να ξεφύγουν τα κανάλια από τη γάγγραινα της διαπλοκής. Η προκήρυξη για τις άδειες θα είναι διεθνής, χωρίς να αποκλείει ξένους ομίλους να αποκτήσουν τηλεοπτικές συχνότητες. Άλλωστε με τα νέα δεδομένα της ψηφιακής τηλεόρασης, οι συχνότητες θα είναι πολλές, ώστε να καλύψει το σύνολο της ζήτησης τόσο από ξένους όσο και από Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: