Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑ'Ι'ΣΕΛΜΠΛΟΥΜ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΑΙΞΕ ΚΑΙ....ΕΧΑΣΕ !!!

Νέα πρόκληση προς την Αθήνα από τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Με όρους τζόγου το μήνυμα του επικεφαλής του Eurogroup: «Η Ελλάδα έπαιξε και έχασε» τόνισε, προσθέτοντας ότι η χώρα θα έχει πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ, μόνο μετά από σταθερή συμφωνία.

Αναλυτικά, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε: «Η Ελλάδα 'έπαιξε και έχασε' σχετικά με την πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους κανόνες».
Η νέα πρόκληση από την πλευρά του επικεφαλής του Eurogroup έρχεται μετά τις αιχμές του Αλέξη Τσίπρα για τη στάση της κεντρικής ευρωτράπεζας, άποψη που συμμερίστηκε απολύτως και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Ο χρόνος εξαντλείται Όμως, πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ θα υπάρξει μόνο μετά από σταθερή συμφωνία στο Eurogroup, πρόσθεσε. Επανέλαβε ότι ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας, τη στιγμή που -όπως είπε- η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει χωρίς βοήθεια.

Σχετικά με τη νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, υποβάθμισε τη σημασία της κυβερνητικής κίνησης, λέγοντας ότι δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της.
«H ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα ότι αν διαπραγματευτεί μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει το παράθυρο της ρευστότητας και θα χαλαρώσει τους κανόνες της» υποστήριξε ο Ντεϊσελμπλούμ, μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL Nieuws.
«Όμως δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει στέρεα συμφωνία με το Eurogroup» συμπλήρωσε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Ο Ντάισελμπλουμ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «ο χρόνος εξαντλείται για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα», προειδοποιώντας ότι «η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια. Πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα».    
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: