Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ....ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ Λ. ΜΠΟΜΠΟΛΑ. ''ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ'' ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ !!!

Στον χώρο του τραγελαφικού κινούνται πλέον οι εξελίξεις της υπόθεσης του Λεωνίδα Μπόμπολα ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκε να καταβάλει στο Δημόσιο το ιλιγγιώδες ποσόν του 1,86 εκατ. ευρώ προκειμένου να γλυτώσει τις σε βάρος του ποινικές διώξεις αλλά και τη σύλληψη, καθώς τώρα ο Οικονομικός Εισαγγελέας πρόκειται να δώσει εντολή στις αρμόδιες φορολογικές Αρχές να ερευνήσουν, τόσο την προέλευση του συγκεκριμένου αστρονομικού ποσού όσο και τη νομιμότητά του.
Η έρευνα αυτή θα επικεντρωθεί και θα περιοριστεί μόνο στο συγκεκριμένο ποσό το οποίο κατετέθη στην εφορία προκειμένου ο μεγαλοεπιχειρηματίας να απαλλαγεί από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής αλλά και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ενώ, όπως όλα δείχνο
υν, εκείνο που κίνησε την «περιέργεια» του Εισαγγελέα ήταν το ίδιο «ερώτημα» το οποίο βρίσκεται και στη σκέψη εκατομμυρίων πολιτών αυτής της χώρας:
 Πώς είναι δυνατόν κάποιος, ακόμη και αυτός αν είναι ένας «Λεωνίδας Μπόμπολας», μπορεί μια τέτοια δύσκολη εποχή να βρει μέσα σε χρόνο ρεκόρ ένα μυθώδες ποσόν σαν κι αυτό και μάλιστα με τη μορφή μετρητών; 

Ήδη, και όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, από τις πρώτες έρευνες προκύπτει πως οι παραπάνω «προβληματισμοί» του Εισαγγελέα δικαιώνονται, αφού από πουθενά δεν προκύπτει πως ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας ήταν σε θέση να εκταμιεύσει 1,86 εκατ. ευρώ, πράγμα το οποίο δημιουργεί πλήθος ερωτηματικών για την καθαρότητα της προέλευσής τους.
Στο σημείο αυτό υπενθυμίζεται πως η οικογένεια Μπόμπολα, προκειμένου να λάβει δάνειο 500.000 ευρώ, αναγκάστηκε να βάλει ως εγγύηση ακίνητο μεγάλης αξίας.

Μάλιστα, πηγή του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρει πως, «με βάση τις εντολές που είχαμε και την έρευνα, εκτιμώ ότι δεν μπορεί να το δικαιολογήσει» και συμπληρώνει πως «περιμένουμε την εντολή από τους oικονομικούς εισαγγελείς για να διερευνήσουμε από που προήλθαν τα χρήματα» καθώς, εφόσον τα χρήματα αυτά είναι βρώμικα, αυτόματα το Δημόσιο λειτουργεί ως «πλυντήριο».

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ έχει σφιχτή πολιτική σε ό,τι αφορά τη μερισματική στρατηγική έναντι των μετοχών.  Το 2009 (5.450.755 ευρώ) και 2010 (18.169.184), συνολικά τα δύο χρόνια δόθηκε στους μετόχους το ποσό των 23.619.939 ευρώ.

Η συμμετοχή της οικογένειας Μπόμπολα της δίνει το δικαίωμα να εισπράξει το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ. 

Έμπειροι λογιστές λένε ότι μπορεί να χρηματοδοτήθηκε από την ίδια την εταιρεία με τη μορφή δανείου αλλά εδώ πρέπει ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας να προσκομίσει στις φορολογικές Αρχές τα παραστατικά.

Η μόνη εταιρεία που έχει ταμειακά διαθέσιμα και είναι σε θέση να δώσει χέρι βοήθειας είναι η Αττική Οδός καθώς διαθέτει ταμειακά διαθέσιμα 500 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters δήλωνε ότι εκπροσωπεί ορθά την Ελλάδα στο εξωτερικό και τόνισε ότι η σύλληψη του ήταν μια δυσάρεστη υπόθεση.

Ωστόσο το αρχικό ποσό που του καταλογίστηκε ήταν 4 εκατ. ευρώ.  Όμως η πιο ευνοϊκή ρύθμιση της υπουργού Οικονομικών κας Νάντιας Βαλαβάνη για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που δεν έχουν να πληρώσουν περιλαμβάνει και αυτούς που έχουν και κυρίως αυτούς που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή. Έτσι ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας ευεργετήθηκε από την κυβέρνηση του ΣYΡΙΖΑ.
Το ελληνικό παράδοξο του φορολογικού μηχανισμού
Το πιο περίεργο στην υπόθεση είναι ότι οι φορολογικές αρχές και κυρίως οι υπάλληλοι που πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού δεν μπορούν να ελέγξουν τον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα αν δεν πάρουν εντολή.

Δηλαδή η υπάρχουσα ελληνική νομοθεσία δεν δίνει το δικαίωμα στους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά τους.  Με τα νομικά τεχνάσματα των προηγούμενων κυβερνήσεων η διαπλοκή κοιμόταν ήσυχη διότι κανένας υπάλληλος δεν ήταν σε θέση να πάρει πρωτοβουλία αν δεν είχε λάβει προηγουμένως εντολή.

Έτσι δουλεύει ο φορολογικός μηχανισμός της χώρας ο οποίος φιλοδοξεί να πιάσει τη φοροδιαφυγή και κυρίως τους κακούς φοροκλέπτες.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς οι οποίοι με πενιχρά μέσα τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, πόσες εντολές πρέπει να βγάζουν την ημέρα για να δουλεύει μια φορολογική υπηρεσία.                                                                                                          ΠΗΓΗ   banking news

Δεν υπάρχουν σχόλια: