Σάββατο 25 Απριλίου 2015

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ''ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗΣ'' ΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ.....ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΠΑΣΟΚ & ΠΟΤΑΜΙ !!!

Όσο μοιάζει να δυσκολεύει ο διαπραγματευτικός ορίζοντας της κυβέρνησης τόσο αναπτερώνονται οι ελπίδες της........κεντροδεξιοαριστερής αντιπολίτευσης, που επιχειρεί να ανασυνταχθεί και να αποτελέσει ανάχωμα στην πολιτική επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι τελευταίες ειδήσεις για τη δυσκολία των διαπραγματεύσεων έχουν επιταχύνει συζητήσεις, παρασκηνιακές επαφές και σχεδιασμούς για αιφνιδιαστικές εξελίξεις που μπορεί να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό ανά πάσα στιγμή. 
 
Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι οι ηγετικές ομάδες των δύο ηττημένων από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου κομμάτων της προηγούμενης συγκυβέρνησης έχουν αρχίσει να αναθερμαίνουν το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» προκειμένου να παρατείνουν την παρουσία τους σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. 
  • Ο Αντώνης Σαμαράς από τη μια πλευρά επιχειρεί να εμφανιστεί ως φέρελπις ηγέτης ενός φιλοευρωπαϊκού συνασπισμού εξουσίας που μπορεί να χρειαστεί για την ανασύνταξη της χώρας στην περίπτωση μιας αιφνίδιας κατάρρευσης της κυβέρνησης.
  • Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την άλλη απολαμβάνει να ακούει από κομματικά στελέχη και παράγοντες της δημόσιας ζωής (και της διαπλοκής βεβαίως - βεβαίως) όχι μόνο ότι είναι ο πιο χρήσιμος τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και ότι ύστερα απ’ αυτόν θα επικρατήσει χάος στο καθημαγμένο ΠΑΣΟΚ. 
  • Ο τρίτος παράγοντας, το Ποτάμι, προς το παρόν πανηγυρίζει για την εδραίωσή του στην τρίτη δημοσκοπική θέση και αποκρούει κάθε ιδέα για τη σύμπηξη ενός μετώπου με τα δύο άλλα κόμματα, θέλοντας να πείσει ως λουδοβίκειο κακέκτυπο ότι «η Κεντροαριστερά είναι αυτός».
Τα στοιχεία που συνθέτουν τις υπόγειες κινήσεις των μνημονιακών κομμάτων, τα οποία επιχειρούν να αποκτήσουν ξανά επαφή με την κοινωνία, είναι πολλά και ποικίλα τις τελευταίες εβδομάδες.                                                                          ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: