Κυριακή 19 Απριλίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ ΟΤΙ....ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ !!!

Στην πρώτη επίσημη παραδοχή ότι «το Μνημόνιο έχει πεθάνει» και το περιεχόμενό του θα αλλάξει προχώρησε βασικό μέλος της πρώην τρόικας μέλος του ΔΝΤ, και κρίσιμος παράγων στην διαπραγμάτευση που γίνεται αυτή την στιγμή: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ισχυρή θέληση να αλλάξει το πρόγραμμα. Είμαστε σε συνομιλίες μαζί της για να αποφασίσουμε το πώς θα γίνει αυτό. Eίμαστε σε διαπραγματεύσεις για αλλαγή του προγράμματος».
Αυτή επι λέξει ήταν η τοποθέτηση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Ταμείου μιλώντας σε διεθνή πρακτορεία και σίγουρα αποτελεί μια πρώτη νίκη της Ελλάδας και της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Μάλιστα έσπευσε να σημειώσει ότι «Η ελληνική κυβέρνηση θέλει να παραμείνει εντός Ευρώ. Αυτό είναι η βάση εκκίνησής μας».
Και προειδοποίησε τους τρομολάγνους Γερμανούς να σταματήσουν να παίζουν με την φωτιά και να παριστάνουν τους αδιάφορους σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ γιατί  «Δεν θα πρέπει να υποτιμάται από κανέναν η επίδραση και οι συνέπειες στο ευρώ από μια έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα».
Ο ίδιος παράγοντας του ΔΝΤ επεσήμανε:
«Επετεύχθη πρόοδος στις συνομιλίες μόλις πρόσφατα και τόνισε ότι θα πρέπει να ανακτήσουμε σύντομα το μομέντουμ. Οι τεχνικές συνομιλίες με την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν μετά το Πάσχα στην Αθήνα. Είναι ξεκάθαρο ότι η διαδικασία παίρνει χρόνο, όπως συμβαίνει με κάθε νέα κυβέρνηση». Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ υποστήριξε ότι το Ταμείο δεν έχει «λεπτομερή εικόνα της ρευστότητας του ελληνικού κράτους».
Σημείωσε ότι μέλημα του ΔΝΤ είναι να διασφαλιστούν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας και η σταθερότητα του οικονομικού τομέα, ενώ προέβλεψε ότι η αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το Eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας στις 24/4

Δεν υπάρχουν σχόλια: