Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.....ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ BRICS !!!

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα, που θα καταθέσει, για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.«Κατά τη συνάντησή μου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ εξασφαλίσαμε την αποφασιστική ρωσική συμβολή και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Το σχετικό τίμημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας, ως ένα από τα πρώτα μέλη της Τράπεζας, θα είναι συμβολικό και θα μπορεί να καταβληθεί με δόσεις, ενώ αμέσως μετά τη συγκρότηση και λειτουργία της θα μπορεί να δεχθεί χρηματοδοτική αναπτυξιακή στήριξη», είπε ο Π. Λαφαζάνης, συμπληρώνοντας ότι συζητήθηκαν μάλιστα και τεχνικές λεπτομέρειες, σχετικά με το πώς θα πρέπει να υποβληθεί το αίτημα, για να γίνει δεκτό, αφού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις εντός της ελληνικής κυβέρνησης.

Μόσχα: Με χαμηλό μερίδιο η συμμετοχή της Ελλάδας στα BRICS                                            
Με εξαιρετικά χαμηλό μερίδιο θα γίνει η συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ στη συνάντηση που είχε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού στη Μόσχα.Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ο κ. Στόρτσακ σημείωσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επωφεληθεί με αναπτυξιακές χρηματοδοτήσεις από την τράπεζα μόλις η συγκρότησή της ολοκληρωθεί.
Παράλληα ο Ρώσος υπουργός επανέλαβε τη δέσμευση της Ρωσίας, η οποία προεδρεύει αυτή την περίοδο στα Brics, ότι θα στηρίξει αποφασιστικά αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: