Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ....ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!

Ο λαός ψήφισε ένα μεγαλειώδες «ΟΧΙ». Η κυβέρνηση την επόμενη μέρα, αγκαλιά με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, συνέχισε τη διαπραγμάτευση και επανέλαβε πως το «ΟΧΙ» δεν είναι εντολή για ρήξη. Το «ΟΧΙ» της Κυριακής, με διαφορετικές αφετηρίες κι εκτιμήσεις, ήταν «ΟΧΙ» στην πρόταση των δανειστών.
Σίγουρα (και όποιος το αμφισβητεί αυτό ας βγει να το πει ευθέως) το «ΟΧΙ» του λαού δεν ήταν «ΝΑΙ» στα μνημόνια, δεν ήταν «ΝΑΙ» σε ένα νέο μνημόνιο, όπως αυτό που προτείνει η κυβέρνηση.
Το «ΟΧΙ» του λαού συγκρούστηκε με την προπαγάνδα του πιο ισχυρού τμήματος της αστικής τάξης, αλλά και με τους εκβιασμούς και τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το «ΟΧΙ» του λαού είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο, που δεν «χωράει» στα χέρια του Τσίπρα. Το «ΟΧΙ» δεν χαρίζεται στον Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παρόλο που έχουν την πολιτική πρωτοβουλία των κινήσεων να το εκμεταλλευτούν.
Το «ΟΧΙ» της Κυριακής μπορεί να έχει ως φυσική συνέχεια ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στο μνημόνιο της κυβέρνησης, είτε το αποδεχτούν οι δανειστές, είτε ζητήσουν περισσότερα. Με λίγα λόγια, όποιος προσπαθεί να αφαιρέσει τα συγκρουσιακά χαρακτηριστικά του «ΟΧΙ» της Κυριακής και να το χαρίσει στον Τσίπρα κάνει μεγάλο λάθος, το λιγότερο.
Τώρα είναι η ώρα το «ΟΧΙ» της ρήξης, το «ΟΧΙ» στα μνημόνια, το «ΟΧΙ» στην Ευρωπαϊκή Ένωση να βγει στο δρόμο. Ακόμα κι αν εκφράστηκε με άκυρο ή αποχή ο δρόμος είναι ίδιος: Συνέχεια του «ΟΧΙ» της Κυριακής με ένα μεγάλο «ΟΧΙ» το επόμενο διάστημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ !!!! ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ !!!!

ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ !!!

ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΒΑΛΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ;;;;; ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΚΑΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΚΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ;;;