Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΝΤ : ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΕΙΡΑ Η ΙΤΑΛΙΑ !!!

Σε νέα έκθεση του ΔΝΤ  που δημοσιοποιήθηκε σήμερα αναφέρεται ότι «αν δεν αντιμετωπισθούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης, με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, αυτές μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών».
Προφανώς αυτό απασχολεί και τον Μ. Ομπάμα και προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, λίγο προτού εκείνος μπει στις εργασίες της έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Ο Α.Τσίπρας παρουσίασε στον Μ.Ομπάμα την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με ελληνικές κυβερνητικές πηγές, στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε την έντονη επιθυμία των ΗΠΑ να υπάρξει ευτυχής κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Επίσης μετά το ελληνικό δημοψήφισμα και  ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι "έσπασε" τις "αλυσίδες" του Βερολίνου και ζήτησε να υπάρξει "αύριο κι όλας" λύση για την Ελλάδα, αλλά το κυριότερο ζήτησε να "οικοδομηθεί μια νέα Ευρώπη" και το σημαντικότερο είναι ότι ζητεί "να σπάσουν τα δεσμά της γραφειοκρατίας και των κανονισμών που μας κρατούν φιλακισμένους"!
Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΧΡΕΟΥΣ
Είναι σαφές ότι και ο Μ.Ρέντσι αλλά και ο Μ.Ομπάμα βλέπουν αυτό που δεν βλέπουν στο Βερολίνο.                                                 ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ                                                
Αναμένουμε σοβαρές και αξιόπιστες προτάσεις από την Ελλάδα, δήλωσε ο Φρ. Ολάντ λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του Eurogroup. Χρειάζεται, προσέθεσε, ευθύνη, αλληλεγγύη και ταχύτητα. Αλληλεγγύη και υπευθυνότητα πάνε μαζί, δήλωσε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας: «Θα διαβουλευθούμε τώρα στο Συμβούλιο πώς θα προχωρήσουμε. Δεν πρόκειται πια για εβδομάδες, αλλά για λίγες μέρες που έχουμε στη διάθεσή μας».

Pontiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: