Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

ΚΑΙ ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ : ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟ !!!

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εγείρει νέα ζητήματα αναφορικά με το εάν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρουν οι Financial Times.
Οι Financial Times επικαλούνται «εμπιστευτικό έγγραφο», σύμφωνα με το οποίο τα υψηλά επίπεδα χρέους και η φτωχή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αποκλείουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ από ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Αν και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ώστε να διασφαλιστεί ότι το νέο πακέτο βοήθειας της ευρωζώνης συμβαδίζει με τους κανονισμούς του Ταμείου, προς το παρόν δεν μπορεί να ανάψει το «πράσινο φως», ώστε να υπάρξει άμεση συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.
Το ΔΝΤ θα αποφασίσει για το εάν θα συμμετάσχει κατά το «δεύτερο στάδιο» αφότου η Ελλάδα «συμφωνήσει σε μία ολοκληρωμένη δέσμη μεταρρυθμίσεων» και κυρίως, αφότου οι η ευρωζώνης συμφωνήσει για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ωστόσο οι Financial Times επικαλούμενοι υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης, σημειώνουν ότι η Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίζεται θετική στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: