Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΑΖΕΙ Η....''ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ'' !!!

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητο το μηχανισμό στήριξης (ELA) στις ελληνικές τράπεζες όμως παράλληλα προχώρησε σε «κούρεμα» των ενέχυρων. Οι δανειστές κατά την προσφιλή τους τακτική, εξακολουθούν να προκαλούν ασφυξία στη ρευστότητα προκειμένου να εξαναγκάσουν την ελληνική κυβέρνηση σε μια επώδυνη συμφωνία θέτοντας τους δικούς τους όρους.
Αμετάβλητο στα 89 δισ. ευρώ παραμένει το ύψος του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες όπως αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μετά την τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού της Συμβουλίου.
Την ίδια ώρα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναπροσάρμοσε το «κούρεμα» στις εγγυήσεις (collaterals), στερώντας σημαντικά ποσά ρευστότητας από τις ελληνικές τράπεζες, στο μέλλον.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο θα επανεξετάσει την Τετάρτη την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.
Το ποσοστό του «κουρέματος» δεν έχει γίνει γνωστό.
Πηγές του DW αφήνουν να εννοηθεί πως οι ελληνικές τράπεζες έχουν αρκετά ενέχυρα για να καλύψουν τα τρέχοντα επίπεδα δανεισμού τους, παρά την αύξηση του «κουρέματος».
Σημειώνεται ότι για να αυξηθεί το ELA, οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να διαθέτουν επαρκείς εγγυήσεις (collaterals).

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει την παροχή επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο της 26ης Ιουνίου 2015.
Ο ELA μπορεί να παρέχεται μόνο έναντι επαρκών εγγυήσεων.
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος έχει επιπτώσεις στις ελληνικές τράπεζες, δεδομένου ό
τι οι εξασφαλίσεις που χρησιμοποιούν στο ELA βασίζεται σε σημαντικό βαθμό σε κρατικά ομόλογα.
Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να προσαρμόσει τις περικοπές στις εξασφαλίσεις (κούρεμα των collaterals) που είναι αποδεκτές από την Τράπεζα της Ελλάδος για τον ELA.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και για την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών στη ζώνη του ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο της εντολής που έχει λάβει».
efsyn.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

1ον. Δεν μπορεί να υπάρξει Grexit !!

2ον. Είναι λάθος (εσκεμμένα !) ότι το ελάχιστο κόστος ενός Grexit (που δεν γίνεται) είναι 226 Δις. (Εκτός εάν κρίβονται πίσω από το .... "Ελάχιστο" !) !

3ον. Εάν -υποθετική εργασία- εφαρμόσουμε την ΘεωρητικοΠρακτική των Συγκοινωνούντων Δοχείων, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ θα χορεύουν Ταυτόχρονα Τσάρλεστον, Σερενίτσα, Τίκ, Ρούμπα, Ζεμπέκικο, Ταγκό, Κότσαρι, Λάλα το Μήτρου Λάλατο, Μπλούζ και κανά δύο τρεις χορούς ακόμη, και όλα Αυτά σε Έναν Χορό με μια Ορχήστρα, σε Έναν Αμφιθέατρον !!!
Η "Κρίση" του 1929 θα μοιάζει σαν να έχασε κάποιος 5-10 Ευρώ ή Ντόλαρς !!!

4. Χρησιμοποιώντας την Μεγαλύτερη Οικονομική Απάτη, ΘΕΛΟΥΝ να ΣΒΗΣΟΥΝ ΤΟΝ Μεγαλύτερο Πολιτισμό/ΠΑΔΕΙΑ στην Υφήλιο, ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !! Διότι στην New Age εποχή ο Άνθρωπος να Εξισωθεί με Νούμερα, Άνευ Ανθρώπινου Προσώπου ! Το ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΕΙΝΑΙ η Ελληνική Φιλοσοφεία, Παδεία, Νοοτροπία (Άλλο Νοοτροπία και άλλο Συμπεριφορά = ετυμολογία, μαθαίνουμε ... Ελληνικά !!!)

Όλα τα άλλα είναι σάπια φρούτα και αρκουδιάρικα που λέγονται και γράφονται !!!