Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΠΟΤΕ ΟΤΙ....ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ. ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ !!! [ video ]

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό «περίπατο στο δάσος» είπε ο πρωθυπουργός για την εξάμηνη διαπραγμάτευση επισημαίνοντας ότι «επιχειρήσαμε να αναδείξουμε το δίκιο ενός λαού και τη δυνατότητα ενός εναλλακτικού δρόμου». «Δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια με έναν νόμο, (Άλλα λές στο video. ΕΚΤΙΘΕΣΑΙ ) είπαμε ότι θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από το ασφυχτικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε εξαιτίας πολιτικών αποφάσεων και πριν από το 2008 και μετά», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά, «άλλο κυβέρνηση κι άλλο κόμμα, αλλά το κόμμα είχε σύνδεση με την κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το ερώτημα είναι αν το κόμμα συμμετείχε ενεργά για να βοηθηθεί η κυβερνητική προσπάθεια. «Κάποιοι παρακολουθούσαν γκρινιάζοντας» συνέχισε.
«Ας μη μηδενίζουμε, αλλά και ας μην ωραιοποιούμε ταυτόχρονα» και «ας αφήσουμε το πλαίσιο λαϊκίστικης προσέγγισης» σημείωσε. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «επιλογή

εξαιρετικά υψηλού ρίσκου», αλλά πρόσθεσε ότι ήταν μονόδρομος, με δεδομένο ότι οι δανειστές πρότειναν συμφωνία με εξαιρετικά δύσκολα μέτρα. ( Ενώ τώρα πρότειναν εύκολάκια )
«Ήταν υψηλού ρίσκου επιλογή, δεδομένου ότι δεν ήταν η απόφαση της κυβέρνησης μόνο κόντρα στην επιθυμία των εταίρων, αλλά και και κόντρα στο κατεστημένο, εγχώριο και διεθνές» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι το δημοψήφισμα κατάφερε να διεθνοποιήσει το πρόβλημα, να απογυμνώσει, όπως σημείωσε, το σκληρό πρόσωπο εταίρων και δανειστών.( Γι αυτό τρέμουν όλοι τους )
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η χώρα κέρδισε μετά το δημοψήφισμα: «από τα 13 δισ. σε πέντε μήνες πήγαμε στα 83 δισ. σε τρία χρόνια ( δηλαδή 11.52 δισ. το 5μηνο, που είναι το κέρδος ) συν την αναφορά για την απομείωση του χρέους» ???, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι η πορεία της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική το επόμενο διάστημα.
«Είπα στο λαό ότι κάνω δημοψήφισμα για να πάρω μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη, ( και τι την έκανες ??? ) όχι για να τον βγάλω από το ευρώ» τόνισε.Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε σουρεαλιστικό «να λες ότι συμφωνείς με την κυβέρνηση και να μην στηρίζεις τις αποφάσεις της». «Θα πρέπει οι συλλογικές αποφάσεις να τηρούνται από όλους τους βουλευτές, αλλιώς οι βουλευτές που διαφωνούν θα πρέπει να παραδίδουν τις έδρες τους, όπως ορίζει το καταστατικό» είπε ενώ έθεσε θέμα αποτελεσματικότητας.
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: