Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΧΑ'Ι'ΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ : ΞΕΚΙΝΑ Η ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ 56 ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

Ξεκινά αμέσως μετά τις εκλογές η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της Αχαϊκης Συνεταιριστικής Τράπεζας με την κλήτευση 56 προσώπων που υπηρέτησαν την Τράπεζα είτε ως μέλη της Διοίκησης της Τράπεζας είτε ως διευθυντικά στελέχη.
Η όλη διαδικασία έχει στηριχθεί αποκλειστικά στις μηνυτήριες αναφορές και καταγγελίες του Συλλόγου μεριδιούχων, οι οποίοι θεωρούν ότι υπήρξε κακοδιαχείριση από τους διοικούντες και πως δόθηκαν δάνεια πέρα από την συνήθη τραπεζική πρακτική.
Στις υποθέσεις που έχει στρέψει πλέον το ενδιαφέρον της η Δικαιοσύνη είναι αυτή γνωστού επιχειρηματία που εμφάνισε πλαστά έγγραφα για δήθεν επιστροφή ΦΠΑ, άλλου επιχειρηματία του οποίου η άνεργη σύζυγος δανειοδοτήθηκε με μεγάλο ποσό για αγορά ακινήτου καθώς και μέλους του ΔΣ της Τράπεζας που δανειοδοτήθηκε αν και ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορέσει να επιστρέψει το δάνειο.Αποτέλεσμα εικόνας για αχαικη τραπεζα
Πέραν των υποθέσεων αυτών υπάρχουν κι άλλες που αφορούν εκποίηση μερίδων μελών του ΔΣ για εξόφληση δανείων τους σε διάστημα που η Τράπεζα της Ελλάδος το είχε απαγορέυσει κ.α.
Οι μεριδιούχοι φαίνεται πως δεν περιορίζονται πλέον μόνο στο "να λάμψει η αλήθεια" αλλά επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο μέσα από το οποίο να διεκδικηθεί αργότερα ο περιορισμός των απωλειών τους. Όπως είναι γνωστό, όχι μόνο έχασαν τεράστια ποσά που τα είχαν τοποθετήσει σε μερίδες της Αχαίκης (περίπου 40 εκα. ευτώ) αλλά χρωστούν ισόποσα ή και μικρότερα δάνεια (δεν γίνεται συμψηφισμός), ενώ ευθύνονται με το τριπλάσιο των μερίδων τους αν πρέπει να καλύψουν ζημίες της υπό εκκαθάριση τράπεζας!
"Δεν έχουμε εκδικητική διάθεση, αυτό δεν ωφελεί κανένα" δηλώνει ο γεν. γραμματέας των μεριδιούχων κ. Γ. Παπαδόπουλος και εξηγεί: "Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια και στη συνέχεια να δοθεί αγώνας για να περιορίσουμε την εις βάρος μας αδικία. Στόχος είναι να υπάρξει πρόνοια για χιλιάδες ανθρώπους που ενώ δεν ευθύνονται για τίποτε, καταστράφηκαν".
Από την άλλη η πλευρά Φλωράτου υποδέχεται την ανακριτική διαδικασία δηλώνοντας ότι θα δοθούν όλες οι εξηγήσεις "που θα αποδείξουν ότι σε κάθε δανειοδότηση τηρήθηκαν έως υπερβολής τα τραπεζικά κριτήρια" και πως "η Αχαίκή "εκλεισε αναίτια από την κεντρική εξουσία, η οποία έχει και την συνολική ευθύνη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: