Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ....ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ !!!

Το μεγάλο ζόρι είναι τα επόμενα βήματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων και κυρίως η ταχύτητα που απαιτείται για να κλείσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πριν υποδεχτούμε το... σωτήριο έτος 2016 και τεθούν σε ισχύ οι κανόνες της τραπεζικής ένωσης.Σε αυτό το κλήμα ξεκίνησε χτες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2016, το οποίο αποτυπώνει τη συνέχιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, αυτή τη φορά από τη... «δεύτερη φορά αριστερά» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Συμπεριλαμβάνει δε νέα βάρβαρα μέτρα ύψους άνω των 6 δισ. ευρώ, που σημαίνουν πρόσθετους αντιλαϊκούς φόρους, μαζικά χαράτσια, νέες δραστικές περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες που αφορούν την κάλυψη λαϊκών αναγκών.
Λεηλατούν τα λαϊκά στρώματα για λογαριασμό των μονοπωλίων.

Στο πλαίσιο αυτό
«προβλέπεται στο προσχέδιο ένα σύνολο μέτρων 6,4 δισ. ευρώ για το υπόλοιπο 2015 και το 2016. Από αυτά, στο σκέλος των εσόδων είναι 4 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 2,2 δισ. προέρχονται από την αύξηση του ΦΠΑ, δηλαδή της έμμεσης φορολογίας, της πιο αντιλαϊκής φορολογίας που υπάρχει, αυτή η οποία κατατρώει το βιοτικό επίπεδο, τους μισθούς και τις συντάξεις με έμμεσο τρόπο των λαϊκών στρωμάτων. Αλλά και από το σκέλος των δαπανών, φαίνεται ότι από τα 2,4 δισ. ευρώ, τα 1,9 δισ. αφορούν μειώσεις σε συντάξεις, σε εισφορές στην Κοινωνική Ασφάλιση, σε μειώσεις στους μισθούς, των κοινωνικών επιδομάτων, σε μειώσεις στη νοσοκομειακή περίθαλψη. Αρα πάνω από το 55% των μειώσεων στο σκέλος των δαπανών, αφορά άμεσα το βιοτικό επίπεδο του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: