Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ....ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ !!!

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η θρησκεία και ο πολιτισμός είναι γέφυρες επικοινωνίας και κατανόησης για τους λαούς. Σε ομιλία του στο δείπνο που παρέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς προς τιμήν των συνέδρων, στη Διεθνή Διάσκεψη «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε επίσης ότι: «Ακόμα και σήμερα σε αυτήν την δύσκολη οικονομική κατάσταση για την χώρα, νιώθουμε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που φθάνουν στις ακτές της χώρας μας».
Πρόσθεσε ότι σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο, η Ελλάδα είναι στο μέσον μιας κρίσης που αγγίζει την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Μεσόγειο σε οικονομικό, πολιτικό, γεωπολιτικό και πνευματικό επίπεδο.
Σημείωσε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει και την κρίση στην Ευρωζώνη που θέτει αντικειμενικά το ερώτημα «ποια Ευρώπη θέλουμε στο μέλλον, την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης ή την Ευρώπη της λιτότητας και της ανισότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: