Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ. Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ....ΕΠΙΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΚΑΙ....ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ !!!

Aπό το μοσχαρίσιο κρέας στην ιδιωτική εκπαίδευση, από εκεί στα τέλη κυκλοφορίας, στα τσιγάρα και τα ποτά, και... ξανά πίσω στα ιδιωτικά σχολεία και στο μοσχαρίσιο κρέας. Η μάχη των περίφημων ισοδυνάμων δεν προσμετράται μέχρι στιγμής στις καλύτερες επιδόσεις της κυβέρνησης - στον αντίποδα, δε, έρχεται να καταδείξει ξανά τα αδιέξοδα της μνημονιακής συνταγής των αλλεπάλληλων νέων φόρων και να συντηρήσει τους επικοινωνιακούς «Αρμαγεδώνες» μέσα από τον καθημερινό κατακλυσμό σεναρίων.
Τέλος δεν φαίνεται να έχει το θρίλερ με το καθεστώς ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, με το οικονομικό επιτελείο να βρίσκεται κυριολεκτικά σε συνθήκες… κόκκινου συναγερμού.
Παρά το γεγονός πως ο καιρός περνά, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη καταλήξει στα ισοδύναμα εκείνα μέτρα που θα μπορούσαν να κλειδώσουν την αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, καθώς οι δανειστές επιμένουν να απορρίπτουν κάθε ελληνικής προέλευσης σενάριο για ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην εκπαίδευση.
Η εμπλοκή άλλωστε που έχει προκύψει με το θέμα του ΦΠΑ αποτελεί ένα από τα βασικότερα «αγκάθια» που μπλόκαραν την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ. Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως, ελλείψει εξεύρεσης ισοδύναμων μέτρων, η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει νέα παράταση μέχρι τις 15 -16 Νοεμβρίου για την εφαρμογή του μέτρου, ευελπιστώντας πως μέχρι τότε θα έχει βρεθεί το κατάλληλο μέτρο – αντίβαρο στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: