Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ο....ΓΙΑΝΗΣ Ο....ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΚΑΙ....ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ !!!

Άρχισαν τα όργανα. Οι εγκύκλιοι για τις συντάξεις, η λίστα Εuroworking Group, με τα σαράντα (τουλάχιστον) προαπαιτούμενα, οι προειδοποιήσεις ότι αν δεν γίνει έγκαιρα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα έχουμε κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων, δείχνουν ότι «τέλειωσαν τα ψέματα»…
Πριν καν αρχίσουν οι επίσημες συζητήσεις για την αξιολόγηση και την περαιτέρω εφαρμογή του μνημονίου, άρχισε πάλι το σίριαλ των εκβιασμών. Εκβιασμοί εκ μέρους των δανειστών, αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης, με διπλό στόχο. Αφενός, τον εκφοβισμό των πολιτών για να δεχθούν χωρίς αντιδράσεις τα όσα θα ακολουθήσουν, αφετέρου την δημιουργία άλλοθι για τα κόμματα και τους βουλευτές που θα ψηφίσουν τις συμφωνίες, τους νόμους και τα μέτρα. Και όλα αυτά, την ώρα που, «πηγές των Βρυξελλών» επιμένουν ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει με τίποτα».
Προχθές ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του στη γαλλική τηλεόραση αποκάλυψε τον εξής διάλογο του με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:
«Είπα: “Βόλφγκανγκ, αυτό το μνημόνιο θα μας φέρει στην ίδια κατάσταση που είμαστε σήμερα μέσα σε έξι μήνες, είναι ένα ακόμη πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει”, και μου απάντησε: “Nαι. Αυτό είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει, είναι σχεδιασμένο να αποτύχει”»…
Δεν γνωρίζουμε αν ο διάλογος, όπως παρουσιάστηκε, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Έχουμε, όμως, την εντύπωση ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν είναι τόσο αφελής, ώστε να εκθέτει το Σόιμπλε και να εκτίθεται ο ίδιος παρουσιάζοντας επινοημένους διαλόγους.
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: