Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ....ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ Ο ΦΑΚΟΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ !!!

Την παραίτηση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη ζήτησαν σε ψήφισμά τους οι σύνεδροι της 2ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Ποντιακής Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Αφορμή παλιότερο άρθρο του υπουργού στην εφημερίδα «Αυγή», το οποίο χαρακτηρίστηκε από τους νέους Ποντίους ως «προσβλητικό για την ιστορία των Ποντίων».
Πρόκειται για κείμενο με τίτλο «Παλαιοκομματισμός και γενοκτονία» στο οποίο ο κ. Φίλης ανέφερε ότι «τα περί Γενοκτονίας ήταν μία απόφαση εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας και όχι διεθνούς σημασίας. Γι’ αυτό το ελληνικό κράτος ποτέ δεν προέβαλε στα διεθνή φόρα θέμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας σε αντίθεση με τους Αρμένιους». Σε ψήφισμά που κατήρτισαν χθες οι σύνεδροι της Συνδιάσκεψης ζητούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας θεωρώντας τις απόψεις του «προσβλητικές για την ιστορία των Ποντίων».
Από τη στιγμή της δημοσίευσης του άρθρου ο σημερινός υπουργός Παιδείας έγινε κόκκινο πανί για τον ποντιακό κόσμο, γεγονός που αποτυπώθηκε και στα ψηφίσματα της πολύ πετυχημένης συνδιάσκεψης.Αποτέλεσμα εικόνας για φιλης μακαρονια

Δεν υπάρχουν σχόλια: